Nogometaši Rome već četiri mjeseca nisu dobili plaću

NOGOMETNI klub Roma ima gubitke od 110 milijuna eura i stalno pada vrijednost dionica na burzi, ali vlasnik kluba Franco Sensi kaže kako će sve riješiti.

Nogometaši Rome već četiri mjeseca nisu dobili plaću, pa bi samo jedan sudski zahtjev nekog nogometaša da mu bude isplaćen novac mogao staviti klub u predstečajno stanje. Sindikalni predstavnik nogometaša Rome Damiano Tommassi više puta je posljednjih dana razgovarao s predstavnicima uprave kluba koji su ga uvjerili kako nije potrebno pokretati službene sudske postupke, jer će biti plaćeni svi zaostaci.

Francuski nogometaš Oliver Dacourt, koji je ove godine došao u Romu iz Leedsa, izjavo je, kako je danas prenio list "Corriere della Sera", da mu se tako što, da ne dobiva plaću, nije dogodilo u 11 godina profesionalne karijere u Francuskoj i Engleskoj. Za takvu izjavu mogao bi biti i kažnjen od kluba. Naime, igračima svih talijanskih klubova zabranjeno je davati izjave koje mogu naštetiti samome klubu.

Govori se o mogućnosti preinačenja ugovora s igračima koji dobivaju veće novce od onih koje im klubovi mogu platiti. Slična je operacija izvedena u drugom rimskom klubu Laziju, ali Sensi kaže da se tako što neće dogoditi s Romom.

Dacourt, koji ima ugovor vrijedan 1,8 milijun eura godišnje, kaže kako se u Romi govori o smanjenju ugovorenih iznosa, ali bi bilo "poželjno da se prije plate zaostaci".

Inače najbolje plaćeni nogometaš toga rimskog kluba je Francesco Totti sa pet milijuna eura godišnje, zatim dolazi Vincenzo Montella sa 4,2 milijuna eura, Emerson sa 3,5 milijuna, Cristian Chivu sa tri milijuna eura itd.

Glede Hajduka, s kojim Roma igra u 2. kolu Kupa UEFA (6. studenoga u Splitu, te 27. studenoga u Rimu), trener Fabio Capello, koji inače ima ugovor do 2006. za po četiri milijuna eura godišnje, rekao je samo pohvale. Zbog slavne povijesti koju ima splitski klub, ali i sadašnje dobre momčadi, rekao je Capello.

Pročitajte više