NON, MERCI! Roland Garros odbio Šarapovoj dati pozivnicu

Foto: Getty Images/Guliver Image

"POZIVNICE postoje za igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Pozivnice nisu za one koji se vraćaju nakon dopinga", rekao je predsjednik francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli nakon što je objavio da neće Ruskinji Mariji Šarapovoj (30) dati pozivnicu za Roland Garros.

Dvostruka osvajačica pariškog turnira trenutačno je 211. igračica svijeta te nema odgovarajući renking za izravni ulazak u turnir kao ni za kvalifikacije. Ruskinja se nadala da će joj turnir, koji je osvajala 2012. i 2014. godine, bez previše razmišljanja dati pozivnicu, no Francuzi su imali drukčije namjere.

"Vjerujem da će biti vrlo razočarana, ali na meni je da štitim sport i da nema nikakve sumnje oko sudionika turnira. Žao mi je i zbog Marije i zbog njezinih navijača, ali tako će biti", dodao je Guidicelli.

Šarapova je 2016. godine suspendirana na dvije godine zbog uzimanja nedopuštenog sredstva, no kazna joj je kasnije smanjena. Vratila se prije nekoliko tjedana u Stuttgartu, gdje je došla do polufinala. Prošlog tjedna je u Madridu izgubila od Bouchard, a večeras igra protiv Mirjane Lučić-Baroni u 2. kolu Rima.

Pitanje je kako će sad reagirati Wimbledon ne uspije li Šarapova osvojiti dovoljno bodova da u All England Clubu uđe izravno u glavni turnir, ili barem u kvalifikacije.

Pročitajte više