premiership

NORWICH - TOTTENHAM 2:2 Kane spasio Spurse blamaže protiv najgorih u ligi

Foto: Getty Images

NORWICH CITY, najgora momčad lige, izvukao je veliki bod protiv Tottenhama (2:2) u 20. kolu engleskog Premiershipa.

Nogometaši koje vodi Jose Mourinho nisu bili na visini zadatka, Norwich ih je potpuno nadigrao i umalo pobijedio. Spursi su se izvukli u 83. minuti kad je Harry Kane pogodio iz penala za konačnih 2:2.

Prethodno je domaćin dva puta vodio, a Tottenham stizao vodstvo s tim da je Norwichu poništen pogodak za 2:0 nakon intervencije VAR-a i označenog milimetarskog zaleđa o kojem će se još dugo pričati.

Norwich City - Tottenham Live Score

Krenulo je dobro za Spurse, imali su Harry Kane i Dele Alli dvije ogromne šanse na startu utakmice, ali nisu bili dovoljno precizni. To im se vratilo u nastavku jer ih je domaćin potpuno nadigrao. Imali su posjed lopte i kontrolirali su situaciju na terenu, a u 18. minuti poveli su golom Marija Vrančića. Povremenom bh. reprezentativcu ovo je bio prvijenac u Premiershipu.

Vrančić je pokupio jednu ničiju loptu skoro na centru pa se sjurio kroz pustu sredinu, Tottenhamovih braniča nije bilo na vidiku, a onda je matirao i rezervnog vratara Paula Gazzanigu za 1:0.

Mourinho nije bio nimalo zadovoljan. Iako im je ovo druga utakmica u 48 sati, Portugalac je ostavio najjače igrače u sastavu, pa je imao razloga biti ljut. U 33. minuti Vrančić se ponovno našao u ulozi heroja. Spektakularno je proigrao Teemua Pukkija koji je pobjegao obrani Spursa i poentirao za 2:0, ali je VAR označio milimetarsko zaleđe i glavni sudac Kevin Friend je poništio zgoditak.

Mnogo polemike izazvala je ova odluka, ali utakmica se nastavila i na odmor se otišlo bez promjene rezultata.

Mourinho je na poluvremenu napravio ono što nikada ne čini - obavio dvije zamjene. Foyth i Vertonghen ostali su u svlačionici, a u igru je poslao Lucasa Mouru i Davinsona Sancheza. To je unijelo određenu dozu svježine u sastav gostiju, a do izjednačenja su došli u 55. minuti. 

Bio je to prekrasan pogodak Christiana Eriksena iz slobodnjaka s oko 18 metara udaljenosti koji je izborio Harry Kane. Ono što je moglo brinuti Portugalca na klupi Tottenhama je što su teško dolazili do šansi kroz igru. Taman kad se činilo da su gosti uhvatili dobar ritam i krenuli po preokret - primili su gol.

Ponovno je sjajno u sredini odigrao Vrančić, poslao ubojitu loptu kroz sredinu te izbacio Pukkija u šansu. Alderweireld mu je oduzeo loptu koja se onda nes(p)retno odbila od Auriera u vlastitu mrežu, a tribine Carrow Roada su ponovno eksplodirale od veselja.

Kako je vrijeme odmicalo prema kraju susreta, činilo se da će Tottenham poražen otići kući u London, ali onda je u 83. minuti Christoph Zimmermann srušio Harryja Kanea u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a kapetan Spursa s iste je odlučno pogodio za konačnih 2:2.

Promiješani Leicester slavio protiv West Hama i učvrstio drugu poziciju

U drugoj utakmici termina od 18.30 Leicester City je u gostima svladao West Ham United te je tako učvrstio drugu poziciju iskoristivši poraz Cityja od Wolvesa i ostao na deset bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom. 

Brendan Rodgers odmorio je većinu momčadi pa tako nije bilo prvog strijelca ekipe Jamieja Vardyja, koji je danas dobio treće dijete iz aktualnog braka, a ima jedno iz prošlog. 

Njegovu ulogu preuzeo je Kelechi Iheanacho i mladi Nigerijac je potpuno opravdao trenerovo ukazano povjerenje te je doveo Lisice u vodstvo u 40. minuti na asistenciju Ayozea Pereza. Pet minuta kasnije Čekićari su poravnali preko Pabla Fornalsa, da bi Leicester u nastavku ipak stigao do pobjede.

Opet je asistent bio Ayoze Perez, a strijelac Demarai Gray.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više