Nova sudačka lakrdija: Rijeka žestoko oštećena u Splitu

Foto: Arenasport

RIJEKA je u 25. kolu HNL-a u gostima s 2:1 pobijedila Split. Riječani na Parku mladeži nisu igrali samo protiv domaćih igrača, već i protiv zagrebačkog suca Dalibora Mlakara.
 
Mlakar, umjesto da je na "hlađenju" nakon što je Dinamu poklonio jedanaesterac za pobjedu nad Zagrebom, dobio je priliku suditi derbi kola. 
 
Nakon Kranjčevićeve, Mlakar se proslavio i u Parku mladeži gdje je domaće nagradio jedanaestercem smatrajući da je Žuta loptu odnio rukom, a ustvari je igrač gostiju odigrao prsima. Split nije iskoristio jedanaesterac, ali je nakon udarca Bagarića s bijele točke dobio korner iz kojeg je izjednačio.
 

 
 
Međutim, nije jedanaesterac ono što je najviše razbjesnilo Riječane. Svaki sudac, pa i Mlakar, može pogriješiti, no uz poklonjen jedanaesterac sudac je domaćima oprostio i najmanje dva crvena kartona, prema kriteriju prema kojem je Balaj isključen 15 minuta prije kraja. 
 
Nevjerojatno je koliko je prekršaja i kartona igračima Splita Jakiću i Blagojeviću oprostio Mlakar. Jakić je bio toliko blizu crvenog kartona da ga je već u 60. minuti izvadio iz igre trener Sablić, a grubi Blagojević je utakmicu završio čak bez žutog kartona.
 




Blagojević u akciji
 
Kek bijesan
 
"Ne želim komentirati suđenje jer bih onda morao svašta nešto reći. Inat je proradio kad smo ostali s igračem manje", rekao je bijesni trener Rijeke Matjaž Kek, kojeg je četvrti sudac nekoliko puta morao smirivati.
 
Ipak, unatoč novoj sudačkoj lakrdiji u proljetnom dijelu sezone, Rijeka je na krilima sjajnog Gavranovića nastavila lov na vodeći Dinamo.
 

Pročitajte više