Novi Bokšić umjesto Ševčenka?

FRANK ARNESEN, intimus Tomislava Ivića koji mu je kao trener ukazao povjerenje u Ajaxu i prvi trgovac talentima sa Stamford Bridgea zapisao je ime Hajdukovca Nikole Kalinića.

Arnesen, kao osoba od maksimalnog povjerenja Romana Abramoviča, predsjeda menadžerskim odjelom bogatog kluba iz sjevernog Londona. Danac je više puta prošle godine boravio u Hrvatskoj, u vidu misije Luka Modrić na Otoku.

I bez obzira na sve špekulacije i Mamićeve refule, Arnesen je obavio dobar  posao jer je Luke svakako najbliže klubu sa Stamford Bridgea. Osim Modrića, u HNL-u je preostalo još svega nekoliko igrača koji vrijede, šapnuo je Arnesen prilikom jednog posjeta.

Za Nikolu Kalinića Chelsea je u ovom trenutku spreman ponuditi nešto manje od osam milijuna funti, objavio je engleski The Sun. Ostaje upitno koliko se informaciji Suna može vjerovati, ali poznato je da Arnesen simpatizira Hajdukovog napadača, koji je ove sezone u prvenstvu zabio 15 pogodaka.

Za Sun je "izvor blizak Hajduku" izjavio da postoji veliki interes Chelseaja za Kalinićem, ali da Abramovič nije jedini prosac. O Kaliniću ozbiljno razmišljaju minhenski Bayern, a navodno i Monaco. Chelsea će, bude li želja dovoljno jaka, svakako bitu najbolji platiša, a Veliki Izvor Slobodne Dalmacije kaže kako su Englezi spremni ići i do deset milijuna funti. No, osim Kalinića Chelsea ozbiljno razmatra još dva mlada nogometaša.

Arnesen je "novog Bokšića" gledao protiv Intera, ali među sedam Hajdukovih strijelaca se najcjenjeniji igrač s Poljuda nije upisao. Arnesen je došao u društvu, a kako doznajemo, nije kontaktirao Hajdukovo "vodstvo".

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više