Esport

Novi Call of Duty izgleda odlično i bit će brutalan

Screenshot: Call of Duty: Modern Warfare

CALL of Duty: Modern Warfare predstavljen je na E3 konferenciji i izazvao je podijeljene reakcije. Nova igra Modern Warfare podserijala neće biti nastavak, već će pokušati baciti novo svjetlo na moderno ratovanje. U prvim snimkama iz igre posjetitelji konferencije mogli su vidjeti i neke kontroverzne situacije, ali to ne znači da će sve završiti u igri. I da, prvi screenshotovi iz multiplayera izgledaju fenomenalno.

>Ovo su najbolje besplatne igre za kraćenje vrućih ljetnih dana

Infinity Ward i Activision vraćaju se temi modernog ratovanja i daju joj novi aspekt, onaj koji je često nedostajao u igrama Call of Duty serijala - dramu i emocije. Uvode se moralni izbori, pri svakom susretanju novog lika igrač će morati procijeniti radi li se o teroristu ili civilu, a na temelju svojih procjena na kraju će biti i ocijenjen. Tvorci igre navode da žele barem djelomično dočarati situacije u kojima se nalaze vojnici u modernom ratovanju.

Prikazana je i situacija iz samog početka igre kada se pucnjava odvija u kući u kojoj je i žena s bebom. Cilj je naravno eliminirati sve teroriste i spasiti civile, ali to ne znači da će svakome misija tako završiti te bi i civili, uključujući i bebu, mogli nastradati. Stari brko Captain Price također se vraća u novom Modern Warfareu.

Mod sa zombijima je izbačen. Prvi put u povijesti franšize bit će omogućeno i cross-platform igranje, ali zajedno će moći igrati samo igrači koji koriste iste kontrole. Tako igrači s mišem i tipkovnicom neće igrati protiv onih s kontrolerima. Jedan od najvećih noviteta je novi pokretač koji omogućava stvaranje detaljnijeg okruženja, bolje osvjetljenje, korištenje ray tracinga i štošta novo. Kako to izgleda u praksi, možete vidjeti u prva dva screenshota iz multiplayer moda igre. Radi se o slikama iz igre, ne nekakvog trailera.

Screenshots: Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare izlazi 25. listopada i čini se da je namijenjen nešto starijim i ozbiljnijim igračima. Možda napokon imamo opravdane razloge za uzbuđenje oko izlaska nove Call of Duty igre.

 

Pročitajte više