Novi četverogodišnji mandat: Šuker ostaje u Izvršnom odboru UEFA-e

Foto: Getty Images

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker dobio je novi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru Europskog nogometnog saveza (UEFA) na izbornom Kongresu UEFA-e u Rimu u četvrtak.

Za Davora Šukera, prvog Hrvata u Izvršnom odboru UEFA-e, glasalo je 47 od 55 izaslanika zemalja članica europske krovne nogometne organizacije. Prvi mandat s 34 glasa dobio je 2015. godine.

"Zahvaljujem svim europskim savezima koji su mi pružili tako veliku podršku i izrazili povjerenje ponovnim izborom u Izvršni odbor UEFA-e. Drago mi je što su prepoznali moj rad u protekle četiri godine i ponosan sam što kao UEFA-in dužnosnik mogu pomagati nogometu", izjavio je Davor Šuker.

Uz Davora Šukera, u Izvršni odor izabrani su Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina), Luis Rubiales (Španjolska) i Florence Hardouin (Francuska). Izvršni odbor odlučuje o svim ključnim pitanjima europskog nogometa.

Ranije u četvrtak Slovencu Aleksanderu Čeferinu, uz jednoglasnu podršku izaslanika svih 55 članica UEFA-e, povjeren je novi četverogodišnji mandat na predsjedničkoj funkciji. Čeferinov reizbor bio je očekivan jer je bio jedini kandidat.

Za predstavnika Europskog saveza klubova (ECA) na dvogodišnji mandat izabran je predsjednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi.

Pročitajte više