Transferi

Ovo su igrači na koje novi trener Barcelone ne računa, klub ih želi hitno prodati

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZA TJEDAN dana završava prijelazni rok, a Mundo Deportivo tvrdi da je ovo ključni tjedan za Barcelonu na tržištu.

Barcelona, klub koji je najviše ekonomski pogođen posljedicama pandemije koronavirusa, planira prodati nekolicinu igrača kako bi zaradila novac i smanjila troškove plaća.

Barcelona već prodala osmoricu

Katalonski klub su u ovom prijelaznom roku već napustili Arthur, Nelson Semedo, Carles Perez, Marc Cucurella, Ivan Rakitić, Arda Turan, Arturo Vidal i Luis Suarez, a do kraja prijelaznog roka planira prodati šestoricu nogometaša.

Popis otpisanih predvodi Jean-Clair Todibo, nogometaš kojeg Barcelona pokušava prodati otkako se vratio s posudbe iz Schalkea. Katalonci za njega traže 25 milijuna eura, što je previše za zainteresirane Fulham i Everton.

Rafinha može otići za 16 milijuna eura, toliko i iznosi klauzula u njegovom ugovoru. Čeka se da Celta toliko ponudi. Junior Firpo i Carles Alena imali bi malu minutažu ove sezone pa u klubu smatraju kako je bolje nešto zaraditi na njima, Martin Braithwaite će otići kad Barcelona dovede novog napadača, a branič Samuel Umtiti ima nekoliko ponuda.

"Neće svi uspjeti otići, ali Barcelonin cilj s njima je jasan - zaraditi novac i rasteretiti budžet", piše Mundo Deportivo.

Pročitajte više