Novinari bijesni na bahate Engleze: Oni ne znaju što znači Svjetsko prvenstvo

NOVINARI iz svih krajeva svijeta ostali su zgranuti i zapanjeni nakon što je Engleski nogometni savez (FA) dan uoči dvoboja osmine finala na Svjetskom prvenstvu s Njemačkom organizirao press-konferenciju u trajanju od 5 minuta i 12 sekundi.

Na toj se novinskoj konferenciji okupilo više od 250 novinara iz cijelog svijeta te više od 30 TV ekipa, pred koje su izašli izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello i kapetan Steven Gerrard. Mnogi od stranih novinara prevalili su dalek put samo kako bi imali priliku biti nazočni na engleskoj presici. Međutim, odgovore na pitanja koja su možda kanili postaviti, nisu dobili. Točnije rečeno, nisu dobili niti priliku postaviti svoja pitanja. Bahatost Engleza još jednom je izašla na vidjelo u punom opsegu...

Adrian Bevington, šef službe za odnose s javnošću Engleskog nogometnog saveza, dopustio je samo 8 pitanja britanskih reportera! Tako su u tih pet minuta svjetski mediji saznali da se Fabio Capello već odlučio za sastav koji će izvesti protiv Elfa, ali ga, naravno, nije htio i obznaniti, te da je Steven Gerrard ''pun vjere da će Engleska pobijediti''.

Giancarlo Galavotti, dopisnik talijanske La Gazzette dello Sport, koji već više od 25 godina izvještava iz Londona o engleskom nogometu, ponudio je svoje viđenje.

"Tipično za Engleze. Oni očito ne poštuju činjenicu da se ovdje radi o Svjetskom prvenstvu, s naglaskom na riječ 'svjetsko'."

Jorge Luiz Rodrigues iz brazilskog Globa bio je jedan od stranih novinara preneraženih ponašanjem Engleza, odnosno FA-a.

"Ovo je nečuveno, jako loše. Taj voditelj konferencije za novinare očito nema pojma što je Svjetsko prvenstvo. Frajer je dopuštao samo pitanja svojih prijatelja. Kako neprofesionalno! Na brazilskim konferencijama možete čuti pitanja na engleskom, španjolskom, portugalskom i talijanskom jeziku. A Brazil je ipak pet puta bio svjetski prvak, a ne samo jednom!"

Pročitajte više