nba

Nurkić: Koji klaun je sastavljao jugoslavenski Dream Team?

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKU pažnju izazvao je Marcin izbor reprezentacije "Jugoslavije" sastavljene od košarkaša iz nekadašnjih republika države koja se raspala 1991.

Najčitaniji španjolski list u imaginarnu selekciju uvrstio je ali teško je ne primijetiti jedan veliki izostanak u spomenutoj momčadi. 

Marca među 12 igrača nije našla mjesto za Nikolu Vučevića usprkos tome što godinama dobro igra za Orlando, a tijekom sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa bio je jedan od najboljih centara najjače lige svijeta.

Međutim, 19,5 koševa, 11 skokova i 3,7 asistencija po NBA utakmici nije Vučeviću bilo dovoljno da ga Marca uvrsti u košarkašku reprezentaciju Jugoslavije.

To je razljutilo Jusufa Nurkića: "Brate, razumijem zašto ja nisam unutra, ali što imaju protiv tebe? Marca, samo nam recite tko je klaun koji je sastavio ovu momčad", napisala je Bosanska Zvijer u reakciji na ignoriranje crnogorske zvijezde. 

Nurkić se ne buni što njega nema u jugoslavenskom Dream Teamu jer on već godinu i dva mjeseca prisilno pauzira zbog teških lomova kostiju lijeve noge. Prije ozbiljne ozljede igrao je u životnoj formi za Portland. 

Pročitajte više