NY Times: Posjeduje li Dalić jednaku kvalitetu kao i njegovi izabranici?

Foto: Pixsell (Igor Kralj)

U SVEOBUHVATNOJ analizi grupne faze predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji The New York Times ocijenio je kvalitativnu snagu i prognozirao dosege svake pojedine reprezentacije.

Američka dnevna tiskovina podsjetila je kako se Hrvatska plasirala na petu svjetsku smotru u svojoj povijesti.

"Island je u kvalifikacijama bio ispred Hrvatske, ali Hrvatska je u dodatnim kvalifikacijama komforno izbacila Grčku", obnovio je pamćenje The New York Times i hrvatsku reprezentaciju najavio kao potencijalno iznenađenje.

"Kada se ljude pita za dark horsea turnira, mnogi pomisle na Hrvatsku. Sasvim opravdano, sukladno individualnoj kvaliteti koja buja u hrvatskoj ekipi. Međutim, pitanje je posjeduje li izbornik Zlatko Dalić jednaku kvalitetu kao i njegovi izabranici."

Kao momčadska je zvijezda istaknut Luka Modrić.

"Realov veznjak srce je i mozak hrvatske reprezentacije. Bude li na svojoj uobičajenoj razini, Hrvatska može pobijediti svakoga", autorska je procjena koja je okrunjena zaključkom kako je objektivno očekivati da hrvatska izabrana vrsta izbori osminu finala u kojoj bi svim reprezentacijama predstavljala zapreku.

''Svi bi, osim možda Cristiana Ronalda i cijelog Brazila, ostali razočarani da se Lionel Messi nije plasirao u Rusiju. Njegova nazočnost ohrabrit će Argentinu u vjeri da može osvojiti naslov. Međutim, Njemačka te Španjolska i Brazil imaju snažnije argumente'', mišljenje je New York Timesa uz opis kako se od argentinske reprezentacije očekuje "melodrama i razočarenje ako su kvalifikacije orijentir".

Island je prezentiran kao ugodno iznenađenje jer se u kvalifikacijama proslavio na čelnoj poziciji ispred Hrvatske, Turske i Ukrajine. The New York Times ističe kako - u odnosu na Europsko prvenstvo u Francuskoj prije dvije godine - javnost neće podcijeniti povijesno najmanju naciju koja se kvalificirala na Mundijal.

Premda s egzotičnim prizvukom, Nigerija je također shvaćena bez trunke omalovažavanja. Predviđanje je kako posjeduje kvalitetu dostojnu svojih suparnika.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više