Nije to HNL: De Rossi ipak propušta derbi protiv Juvea

DANIELE De Rossi zaradio je crveni karton na utakmici protiv Udinesea, odigranoj 8. ožujka, i to zbog žestokih prigovora sucu, nakon što je ovaj dosudio slobodni udarac za Udinese. Dobio je dvije utakmice zabrane nastupa. Jednu je odradio protiv Sampdorije, a drugu će morati protiv Juventusa.

Tako su propala nadanja Rominih dužnosnika da bi De Rossi mogao zaigrati u subotnjem prvenstvenom susretu protiv Juventusa. U talijanskom nogometu teško se može dogoditi da se važnom igraču jedne momčadi uoči velikog derbija smanji kazna. Mogu se, doduše, dogoditi kontinuirana namještanja utakmica, ali s vremena na vrijeme, i adekvatne kazne, za razliku od naše lige.

U HNL-u je veliku buru digao slučaj Srđana Andrića koji zbog crvenog kartona nije smio igrati u derbiju protiv Dinama, ali mu je kazna "velikodušno" smanjena kako bi ipak mogao zaigrati. Disciplinski sudac Vlajčević nije želio to učiniti, ali je zato to napravila žalbena komisija na čelu s Igorom Štimcem. Roma će tako u dvoboj protiv Juventusa oslabljena za važnog igrača (utakmica se igra večeras u 20.30), a važno je napomenuti da je De Rossi i nedavno bio uključen u još jedan incident.

Nakon dvoboja protiv Intera, koji je završio 3-3, svojim izjavama sugerirao je da je sudac pomogao Interu da se dokopa jednog boda u susretu u kojem je Roma dva puta imala dva gola prednosti. Zbog toga je bio kažnjen s 20.000 eura. Da se u HNL-u kažnjavaju izjave igrača ili klupskih čelnika poput Mamića ili jučer Peroša, njihovo bi "bogatstvo" osjetilo stanovite turbulencije

J.A.
Foto: AFP

Pročitajte više