međunarodni nogomet

Obranio tri penala simulirajući seks. Pogledajte show golmana Argentine

Foto: EPA-EFE/FERNANDO BIZERRA

EMILIANO MARTINEZ konačno je u 28. godini dočekao priliku i onda ju je spektakularno iskoristio.

Nakon deset godina u Arsenalu, koje je proveo potucajući se po posudbama u većinom niželigašima, prošlog ljeta prešao je u Aston Villu i odmah u debiju obranio penal. Do kraja sezone izjednačio je klupski rekord po broju utakmica bez primljenog gola (15), a navijači su ga izabrali za igrača sezone. 

U reprezentaciji Argentine nije mu išlo ništa bolje. Od prvog poziva u nacionalnu momčad do debija za nju prošlo mu je točno deset godina. Prvu utakmicu za Argentinu na velikom natjecanju imao je na aktualnoj Copa Americi protiv Čilea i odmah na njoj obranio penal Arturu Vidalu.

Polufinale Cope protiv Kolumbije bila je Martinezova utakmica života. Rezultat je u regularnom dijelu bio 1:1 i odmah nakon toga pucali su se penali. 

Martinez, koji je kao što se vidjelo iz priloženog specijalist za penale, briljirao je u raspucavanju. Obranio je udarce Davinsonu Sanchezu, Yerryju Mini i Edwinu Cardoni. Jedini koji ga je uspio savladati bio je Miguel Borja. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE U POLUFINALU COPE IZMEĐU ARGENTINE I KOLUMBIJE.

Martinez je suparnike izluđivao trash-talkom prije nego što bi izveli penal i simuliranjem seksa nakon obrana.

Uz takvog golmana Argentina nije mogla pasti. Za nju je penal promašio samo Rodrigo De Paul, a pogodili su Messi, Leandro Paredes i Lautaro Martinez. 

To je dovelo do finala iz snova. U nedjelju na Maracani za naslov prvaka Južne Amerike igraju Brazil i Argentina. 

Pročitajte više