BOCA JUNIORS

"Obući dres Boce danas je kao da na sebe navučeš vatru"

Foto: EPA-EFE

TEŠKE dane proživljava argentinski velikan Boca Juniors.

Otkako su prije osam mjeseci u finalu Copa Libertadores u Madridu izgubili od Rivera, klub je ostao bez brojnih sponzora, a Uprava ne može dovesti potrebna pojačanja, dok glavni igrači žele otići.

Dario Benedetto, čovjek koji je prošle sezone u Copi Libertadores zabio tri gola u šest utakmica, blizu je odlaska u Marseille, a veznjak Nahitan Nandez na korak je od Cagliarija.

"Boca i sada osjeća posljedice poraza od Rivera u najvažnijoj utakmici. No, boli me što neki igrači ljube grb kada zabiju gol, a onda zbog novca odlaze iz Boce. U redu je da odu u Europu, to je njihov posao, ali neka onda ne ljube grb prilikom svake proslave", rekao je trener Boce Gustavo Alfaro u tamošnjoj radijskoj emisiji.

Alfaro je zamijenio na klupi Guillerma Barrosa Schelotta koji je dobio otkaz nakon poraza u finalu Cope od Rivera, iako je prije toga osvojio dva naslova argentinskog prvaka.

"Svi imaju izlike za nedolazak ovamo"

"Od kada nas je napustio trener Guillermo Barros Schelotto, četiri ili pet trenera je odbilo preuzeti klupu. Nekada smo bili spremni umrijeti samo da zaigramo za Bocu. Molili smo da igramo za ovaj klub. No, danas to više nije tako. Sada moramo tražiti igrače da dođu. Oni, međutim, ne žele doći, traže svakakve izlike i izbjegavaju dolazak ovamo. Obući dres Boce danas je kao da na sebe navučeš vatru", rekao je Carlos Tevez, legendarni Bocin napadač koji je i dalje u klubu.

Nadu daje dolazak Danielea De Rossija, legendarnog Rominog kapetana kojeg su se odrekli u njegovom klubu pa ga je Nicolas Burdisso, sportski direktor Boce i njegov bivši suigrač u Romi, uspio nagovoriti na dolazak u Argentinu.

U Boci se nadaju kako će dolazak De Rossija ohrabriti i ostale igrače na dolazak u ovaj slavni klub.

 

Pročitajte više