Očajna reakcija hrvatskog reprezentativca ostavila Marseille bez pobjede

Foto: Streamja (screenshot)

DUJE ĆALETA-CAR ljetos je, napustivši RB Salzburg, na stoperskoj poziciji za 19 milijuna eura osnažio Marseilleovu obrambenu liniju.

Izuzme li se crveni karton protiv Lyona u šestom kolu francuskog prvenstva, u sveukupno četiri utakmice ostavio je više-manje solidan dojam. Međutim, uprskao ga je pomalo amaterskom reakcijom u ogledu druge runde Europa lige protiv Apollona na Cipru (2:2).

Marseille je pogocima Dimitrija Payeta (50') i Luiza Gustava (67') bio nadomak pobjede, ali na koncu se morao zadovoljiti tek bodom.

Isprva je rezultat smanjio Sasa Marković u 74. minuti, a zatim je Emilio Zelaya u 90. minuti poentirao za poravnanje i erupciju oduševljenja u Nikoziji. Izjednačujućem pogotku uvelike je kumovao i Duje Ćaleta-Car.

Premda je bio opterećen markiranjem dvojice igrača, hrvatski reprezentativac prekasno je reagirao da bi prepriječio Emilija Zelayju da primi i primiri loptu koju je realizirao u pogodak vrijedan remija. Naposljetku, u trenutku gola podigao je ruku očajnički tražeći od linijskog suca, kako se na koncu ispostavilo, nepostojeće zaleđe.

S obzirom na milijune kojima je plaćen, Duje Ćaleta-Car u narednom će razdoblju biti prisiljen smanjiti pogreške s kojima je zaredao posljednjih tjedana.

Pročitajte više