Odaberi najboljih 11 od momčadi Rijeke i Dinama

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo u nedjelju u 19:30 igraju veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a. Dinamo na Rujevicu stiže kao vodeća momčad prvenstva, što mu je prošlog vikenda pobjedom protiv Rijeke 3:1 omogućila Lokomotiva. Momčad Sergeja Jakirovića sad ima bod više od Rijeke i odgovara joj i remi kako bi u zadnja tri kola obranila naslov prvaka.

Dinamo je u sjajnoj formi od osam pobjeda zaredom, a veliki niz Rijeke od devet pobjeda stao je u spomenutoj utakmici u Kranjčevićevoj. Prvi put ove sezone Dinamo će početak jednoga kola dočekati kao vodeća momčad prvenstva, a na Rujevicu stiže u najjačem sastavu. U puni ritam vratio se Ronael Pierre-Gabriel, koji bi se mogao naći i u početnoj postavi, a ni Željko Sopić nema puno problema sa sastavom.

Početni sastavi neće se, naravno, znati do samog početka susreta, a za to vrijeme je na vama da odaberete najboljih 11 od igrača Dinama i Rijeke. Obje momčadi imaju nekoliko igrača u strašnoj formi i neke pozicije će biti jako teško odabrati. Radi lakšeg odabira, odlučili smo se za sustav 4-3-3.

Nevistić ili Labrović?

Dinamo je na početku sezone imao problema na svim razinama pa tako i na golu. Jakirović je rotirao Zagorca i Nevistića dok se nije odlučio za bivšega golmana Rijeke i pogodio. S druge strane, Nediljko Labrović je do utakmice s Lokomotivom primio samo jedan gol u zadnjih 13 utakmica i to od Dinama iz penala.

Obje obrane odlične

Od prelaska na igru s trojicom u zadnjoj liniji, Dinamo se jako stabilizirao u obrani što se vidi i na rezultatima. Čitavu sezonu najviše se hvali Rijekin napad, ali obrana je ta koja je dobila jako puno utakmica. Stoperski par Radeljić-Galešić je do prošlog vikenda igrao savršeno.

Na bekovskim pozicijama Dinamo se patio na lijevoj strani i još čeka da proigra Takuya Ogiwara. Na desnoj je dobio Ronaela Pierre-Gabriela, koji je potpuno spreman za Rujevicu. Rijeka je na bekovima bila vrlo stabilna, Bruno Goda i Ivan Smolčić su bili sasvim solidni.

Sučić i Mišić stvorili sjajan tandem u veznoj liniji Dinama, jesu li bolji od Rijekine veze?

Petar Sučić najugodnije je Dinamovo iznenađenje ove sezone. On i Mišić izgledaju iznimno stabilno, iako nije nemoguće da Jakirović za ovu utakmicu u sastav ubaci ratnika Arijana Ademija. Martin Baturina također je pronašao formu dok u momčadi Rijeke briljantnu sezonu igra Toni Fruk. 

Petković vjerojatno nedodirljiv u napadu, imaju li Rijekina krila prednost?

Dugo se Dinamo mučio s krilima ove sezone, a Jakirović se spasio otkad je prešao na sustav 3-5-2. Mogao je ljetos imati i Marka Pjacu i Marca Pašalića, ali ih je neshvatljivo prepustio Rijeci gdje igraju veliku sezonu.

Što se špice tiče, tu je prvo ime čitave lige, uz Ramona Miereza, svakako Bruno Petković bez kojeg Dinamova igra ne funkcionira. Petković je ove sezone u svim natjecanjima zabio 17 golova, od čega deset u SHNL-u.

Pročitajte više