LIGE PETICE

Odbio United, City, Barcelonu, PSG, Arsenal i Milan jer je Dortmund njegov klub

Foto: EPA-EFE

MARCO REUS prije 11 godina je stigao iz Borussije Monchengladbach u Borussiju Dortmund, a tada nitko nije mislio da će postati jedna od legendi kluba.

Pod Jurgenom Kloppom Reus je igrao fantastično i brzo postao jedan od najtraženijih nogometaša svijeta. Bio je ključni igrač Dortmunda na putu do finala Lige prvaka 2013. koje su izgubili od rivala Bayerna, a također je zabio barem 19 golova u prve tri od četiri sezone u klubu.

Uskoro su krenuli prvi problemi s ozljedama, ali unatoč njima, 2015. Reus je bio i dalje vrlo tražen na tržištu. Detaljnije, otkriva jedan od njegovih menadžera Kai Psotta u razgovoru za GQ.

Barcelona, Arsenal, PSG, Milan, Manchester United i Manchester City pokušali su ga tada dovesti.

"Primjerice, u ljetu 2015., pričali smo s Barceloninim predstavnicima. Šest mjeseci kasnije su ga ponovno pokušali namamiti u Španjolsku. Bili su jednako neuspješni kao i predstavnici Arsenala, Milana, PSG-a i oba Manchestera.

"Pripadam Dortmundu"

30-godišnji Reus je prošle sezone pokazao staru formu postigavši u 21 gol u 36 odigranih utakmica. Dvije sezone prije toga, nastupio je u 39 utakmica ukupno. Objasnio je zašto je na kraju uvijek odabrao Dortmund unatoč interesu europskih velikana.

"Naravno da sam razmišljao o ponudama velikih klubova i više od jednog dana, lagao bih da kažem da nisam. Na kraju, uvijek bih odabrao svoj klub i nikada nisam požalio zbog toga. Jer pripadam ovdje. Borussia Dortmund je moj klub. Želim osvojiti ligu i kup s ovim klubom, ponovno igrati finale Lige prvaka", rekao je kapetan Dortmunda, a njegove izjave prenosi Goal.com

Pročitajte više