lige petice

Bivša zvijezda Reala: Tamo je jako teško steći prijatelje

Foto: Guliver Image

MARTIN ODEGAARD je ovog ljeta za 35 milijuna eura došao u Arsenal iz Reala u kojemu je bio od 2015. godine.

Talentirani 22-godišnji Norvežanin došao je u Madrid kao dijete od 16 godina, a Real ga je Stromsgodsetu platio 2.8 milijuna eura. Od Odegaarda se puno očekivalo u Realu, ali on očekivanja nikad nije ispunio. Bio je na posudbama u Heerenveenu, Vitesseu, Real Sociedadu i Arsenalu prije nego što su ga Englezi otkupili. Za prvu momčad Reala svih tih godina upisao je samo 11 nastupa.

"Bilo mi je jako teško i u prvoj i u drugoj momčadi. Bio sam svaki dan uz najveće igrače na svijetu i Realu sam zahvalan što sam nogometno odrastao u takvom okruženju. No, bilo je teških trenutaka. Kad si na tom najvišem nivou, teško ti je steći prijatelje među tim ljudima, osobito kad si tako mlad i dolaziš iz potpuno drugog okruženja", rekao je Norvežanin i nastavio:

"Nije lako postati dio te ekipe. Usamljen si, živiš sam, ali to me ojačalo i kao igrača i kao čovjeka i sretan sam što sam to iskusio. Kad treniraš i radiš s ljudima kao što su Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo, jako puno naučiš i to ću uvijek nositi u sebi."

Odegaard je dosad odigrao 26 utakmica za Arsenal te upisao tri gola i tri asistencije.

"Golema je razlika između Arsenala i Reala, no jako sam sretan u Arsenalu. Atmosfera u svlačionici je sjajna", dodao je Odegaard.

Pročitajte više