Odigrano prvo kolo SP u rukometu

DANAS su, uz Hrvatsku koja je pobjedila Maroko, odigrane i ostale utakmice prvog kola Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj.

Od preostalih utakmica nama je naravno najzanimljiviji drugi susret naše skupine, onaj između Rusije i Koreje, koji je završio izjednačenim rezultatom 32:32.

U skupini A Slovenija je bez većih problema pobjedila Grenland rezultatom 35:21. Druga utakmica te skupine, ona između Tunisa i Kuvajta upravo je u tijeku. Na poluvremenu rezultat je bio 14:11 za Tunis.

U skupini B Island je potpuno nadigrao Austriju. Na kraju su Islanđani proslavili uvjerljivu pobjedu; rezultat je bio 45:20. Francuzi također nisu imali nikakvih problema s Ukrajincima koje su savladali rezultatom 32:21.

Prva utakmica skupine C je odigrana još jučer, kad su Nijemci na otvaranju pobjedili Brazil, a druga utakmica, između Poljske i Argentine je u tijeku. Na poluvremenu je Poljska vodila 12:9, ali se u međuvremenu ta razlika znatno povećala, tako da je pobjeda Poljaka već skoro osigurana.

U skupini D Češka je pobjedila Katar 37:23, a Španjolska je do pobjede nad Egiptom stigla malo teže nego što je očekivala; Španjolci su slavili 33:29.

U skupini E Norveška je razbila Angolu bez ikakvih problema. Rezultat kojim su Norvežani slavili bio je 41:13! Druga utakmice te skupine, ona između Danske i Mađarske je upravo u tijeku i kako sad stvari stoje taj bi se susret mogao pokazati najizvjesnijom utakmicom prvog kola.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više