Odličan start za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u biljaru

PRVOG dana Europskog prvenstva u pool biljaru koje se do 28. ožujka održava u Zagrebu u Kristalnoj dvorani hotela Westin, igrači se natječu u tehnički najzahtjevnijoj disciplini – straight poolu. Cilj igre je prvi ubaciti 125 kugli u muškoj, odnosno 75 u ženskoj kategoriji te tako završiti partiju.

> Spektakl na otvorenju EP-a u biljaru: Westin pretvoren u biljarski raj!

Hrvatski reprezentativci pokazali su iznimnu vještinu, pogotovo Robert Sudić pobijedivši u oba meča. Inače, njegova je specijalnost disciplina "osmica", u kojoj je prije dvije godine na europskom prvenstvu osvojio broncu.

Izvrsno je igrao i naš Ivica Putnik koji je, također prije dvije godine, osvojio zlato upravo za disciplinu straight. Danas je imao jedan dobiven, nažalost i izgubljen, ali jako napet, meč u kojem je ishod bio neizvjestan do samog kraja. Njegov protivnik Estonac Denis Grabe vodio je s 40-ak razlike i nedostajala su mu samo dva boda, odnosno dvije ubačene kugle do pobjede. Putnik mu se uspio približiti popevši se na 114 bodova, međutim, nije uspio do kraja. Samo jedan krivi potez koštao ga je pobjede. Međutim, ovo nije kraj njegova natjecanja u disciplini straight. Naime, u repasažu mora pokazati svu svoju vještinu i tako si osigurati prolazak u završnu fazu natjecanja.

Mladi reprezentativac Božo Primić svladao je Francuza Stephena Cohena, prvaka u disciplini “devetka” iz 2008., inače jednog od najboljih europskih igrača straight poola. Velik je to uspjeh za mladog Primića koji je tek prije godinu dana počeo igrati u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Jedina hrvatska reprezentativka u ovoj disciplini, Zrinka Antonijević, bez većih je problema pobijedila Talijanku Elisu Galantini i tako osigurala prolazak u drugo kolo koje se igra večeras u 19 sati. U drugom dijelu dana naše reprezentativce očekuje još nekoliko kola.

Pročitajte više