NBA

"Odmah sam rekao da ćemo se nas dvojica boriti za naslov, a tako je i bilo"

Foto: Getty Images

DARIO ŠARIĆ za suigrače u Phoenix Sunsima ima dva najbolja igrača u NBA ligi. Preciznije, dva najbolja igrača videoigre NBA 2K20 u NBA ligi.

U finalu NBA 2K Players Tournamenta, na kojem je sudjelovalo 16 košarkaša, sastale su se zvijezde Sunsa Devin Booker i Deandre Ayton, a Booker je u finalnoj seriji slavio 2:0. Cijeli je turnir završio bez poraza, a samo jednu utakmicu nije dobio dvoznamenkastom razlikom.

"Dobar je osjećaj, na turniru su igrali talentirani igrači. Od početka sam govorio da ćemo se ja i Deandre boriti za naslov, a tako je i bilo. Očito, svrha ovog turnira je bila humanitarna pa sam vrlo uzbuđen zbog toga", rekao je Booker za ESPN, koji je prenosio cijeli turnir.

NBA i Udruga NBA igrača donirat će 100.000 dolara nagradnog fonda u Bookerovo ime humanitarnim organizacijama po njegovom izboru pa će novac otići u Direct Relief i Arizona Food Bank Network u svrhu olakšanja posljedica koronavirusa.

Booker je prvo u polufinalu dobio dvije utakmice protiv Montrezla Harrella iz LA Clippersa, a Ayton protiv njegovog suigrača Patricka Beverleyja, kojem poraz nije baš najbolje legao.

U prvoj utakmici finala Booker je koristio Houston Rocketse i pobijedio Aytonove Lakerse 72:62, a u drugoj je gotovo istim rezultatom 74:62 s Denverom nadigrao Milwaukee. Iako se radi samo o videoigri, ovaj turnir poslužio je kao kakva-takva zabava ljudima gladnima košarke i sporta, koji se posljednjih mjesec dana praktički ne može održavati u bilo kojem drugom obliku skoro nigdje u svijetu.

S alternativnim oblicima košarkaške zabave NBA i ESPN nastavljaju danas kad kreće natjecanje u HORSE-u, popularnoj igri s uličnih igrališta u kojoj će sudjelovati četiri NBA igrača, dvije WNBA igračice i dvije NBA legende.

Pročitajte više