OGN gradi studio za 100 igrača za novu PUBG ligu u Južnoj Koreji

Foto: PUBG Corp.

PLAYERUNKOWN'S BATTLEGROUNDS iduće će godine dobiti novu ligu u organizaciji OGN-a, koja će se igrati u za to posebno izgrađenom studiju za 100 igrača u Južnoj Koreji. Korejski operator OGN veteran je za organizaciju i produkciju esport natjecanja, a njihove lige u StarCraftu 2, League of Legendsu i Overwatchu uz izvrsnu produkciju smatraju se i najvišom razinom natjecanja u tim igrama. 

Nakon što je nedavno objavljeno kako je Battle Royale fenomen PlayerUnknown's Battlegrounds prodan u više od 20 milijuna primjeraka, dolaze i odlične vijesti iz Južne Koreje. Kako prenosi DailyEsports, OGN će iduće godine organizirati profesionalnu PUBG ligu koja će se igrati u posebnom studiju za 100 igrača. 
 
Bez obzira na nevjerojatnu popularnost, PUBG se tek treba etablirati kao esport. Brojnih nedostataka u tom pogledu svjestan je i glavni čovjek iza igre Brendan "PlayerUnknown" Greene, koji je to u nekoliko navrata i potvrdio. Međutim, PUBG Corp. nada se kako će uz pomoć iskusnih organizatora natjecanja i svih igrača pronaći pravi način za formiranje esporta, kao i riješiti postojeće nedostatke u samoj igri.
 
Dosad je samo ESL pokušavao razvijati PUBG esport na globalnoj razini. Organizirali su prvi veliki turnir koji se ranije ove godine održao na Gamescomu, a 18. studenog počet će PUBG Invitational na IEM-u u Oaklandu. Sada će se ESL-u pridružiti i OGN s velikom ligom najavljenom za iduću godinu. Da OGN ima ozbiljne planove za PUBG esport, potvrđuje i gradnja novog velikog studija u kojem će se natjecanje održavati.
 
Južna Koreja zaista je Meka esporta, a jedan od ključnih razloga toga je i OGN. Utemeljen davne 2000. kao Ongamenet, vrlo brzo je počeo prenositi esport mečeve na kanalima svoje kabelske televizije. Njihova natjecanja OSL, ProLeague, League of Legends Champions Korea i Apex Overwatch smatraju se najzahtjevnijim ligama na svijetu koje redovite izbacuju igrače i timove, kojima nitko na svijetu ne može parirati.
 
ESL i OGN će tako uz PUBG Corp. postati ključni igrači u razvoju PUBG esporta, a ako neke kompanije u tome mogu uspjeti, to su upravo ove dvije. 
 
Kao i u ostatku svijeta, PUBG je vrlo popularan i u Južnoj Koreji. Još u kolovozu igra je prestigla Overwatch po popularnosti u PC Bangovima, a od PUBG-a je popularniji još samo League of Legends. Interes za PUBG esport pokazale su i vodeće korejske esport organizacije, pa je tako KSV od bivših profesionalnih Overwatch igrača iz tima Lunatic-Hai osnovao svoj PUBG tim. Međutim, popularnost kod igrača nije dovoljna za stvaranje globalnog esporta, a kako će na zahtjeve odgovoriti vodeće kompanije u industriji, to nam preostaje vidjeti. 

Pročitajte više