Ogromne razlike u ocjenama Kovačića i Gvardiola u Ligi prvaka

Foto: Profimedia

POTPUNO različite ocjene Sofascorea za hrvatske igrače u domaćoj pobjedi njihovog Manchester Cityja protiv Copenhagena (3:1) na uzvratu osmine finala Lige prvaka. City je istim rezultatom slavio u prvoj utakmici te tako uvjerljivo nastavio obranu naslova.

Grafika: Sofascore

Mateo Kovačić nastavio je pak spektakularni uzlet u Guardiolinoj momčadi u posljednje vrijeme. Kovačić je briljirao i u ovom meču. Sofascore ga je za pokazano tijekom svih 90 minuta ocijenio s visokih 7.5. Višu ocjenu od Kovačića dobio je samo Julian Alvarez. On je za po jedan gol i asistenciju zaslužio 8.3. No Kovačić je ocijenjen bolje od Haalanda, Rodrija, Diasa i ostalih zvijezda prvaka Engleske i Europe. Kovačić se istaknuo sa čak 115 točnih dodavanja od 121 pokušaja. Bio je uspješan u oba driblinga koja je pokušao. Istaknuo se i u defenzivi s dvije otklonjene opasnosti i jednom oduzetom loptom.

Grafika: Sofascore

Joško Gvardiol pak bio je suprotnost sunarodnjaku. Nakon što je sedam utakmica propustio zbog ozljede ligamenata, vratio se u prvu momčad Cityja te također odigrao cijeli meč. No za prikazano protiv Copenhagena dobio je tek 6.7 od Sofascorea. Od članova prve postave domaćina niže je na ovoj utakmici ocijenjen tek Matheus Nunes sa 6.5. 

Grafika: Sofascore

Pročitajte više