Oko sokolovo o najspornijem detalju kola: Trebamo biti tolerantni prema sucima

Foto: Screenshot Twitter

''BILO je ovo najbolje kolo što se tiče suđenja u ovoj sezoni. Zaista nemam nikakve zamjerke i pohvale svim sucima'', na početku emisije Stadion kazao je Mario Strahonja, stručni ekspert za suđenje.

Ipak, zanimljiva situacija u ovom kolu dogodila se na utakmici Dinama i Rijeke.

Dinamo je s visokih 4:0 pobijedio Rijeku, a da ne bude petarda u mreži gostiju s Kvarnera, pobrinuo se VAR.

Oršić je ubacio, Kulenović poentirao, ali pomoćni sudac dignuo je zastavicu signalizirajući zaleđe Oršića. Tri minute trajala je VAR provjera Kulenovićeva gola i na koncu je potvrđeno zaleđe napadaču Modrih.

Kod ove situacije nije sporno je li bilo zaleđe, ono je jasno, problem je što je provjera VAR-a trajala pune tri minute.

''Sudac Duje Strukan je bio odličan. Pravovremen, miran, pokretljiv. Jako dobro je odsudio'', kazao je Strahonja, a onda je komentirao da je pregled jasne situacije trajao više od tri minute.

''Radi se o minimalnom zaleđu i pohvalio bih odličnu koordinaciju glavnog i pomoćnog suca. Istina, provjera VAR-a je trajala za nijansu predugo, ali moramo biti tolerantni. VAR je kod nas tek uveden i potrebna je praksa da se sve to izvježba i usavrši. Suci će imati još seminara na kojima će imati priliku da uvježbaju rad s videotehnologijom, ali i ovako je dosta dobro'', kazao je Strahonja.

Pročitajte više