Okršaj Karlovića i Đokovića u Hamburgu

ŠVICARAC Roger Federer, Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković upisali su pobjede u svojim prvim nastupima na ATP Masters Series turniru u Hamburgu.

Trojica najboljih tenisača svijeta i trojica najvećih favorita nisu izgubili niti set u 2. kolu. Roger Federer je protiv Finca Jarkka Nieminena ostvario i devetu pobjedu u devetom međusobnom susretu. Federeru je za 6:1, 6:3 pobjedu protiv Finca trebalo samo 57 minuta. Švicarac je turnir u Hamburgu osvojio čak četiri puta, a prošle je godine u finalu pobijedio Španjolca Rafaela Nadala, i tako zaustavio njegov niz od 81 pobjede zaredom na zemljanoj podlozi.

Nadal je od ''velike trojice'' imao najteži posao u meču protiv Talijana Potisa Staracea, koji je u tie-breaku drugog seta propustio set loptu na svoj servis. Nadal je slavio sa 6:4, 7:6(6), i tako svladao Talijana i četvrti puta u četvrtom susretu.

Novak Đoković je za 64 minute svladao Argentinca Juana Ignacija Chelu 6:3, 6:1. S 34 izravna poena i samo 16 neforsiranih pogrešaka treći je nositelj i pobjednik rimskog Masters Series turnira prošloga tjedna bez ikakvih problema izborio prolaz u 3. kolo, u kojem bi trebao imati puno teži posao protiv Ive Karlovića, koji je ranije sa 3:6, 6:2, 7:6 (3) pobijedio trinaestog nositelja, Španjolca Tommyja Robreda.

Karlović protiv Robreda ima perfektnih 3:0 u pobjedama, a s Novakom Đokovićem još nikad nije igrao u karijeri. Taj je susret postavljen kao treći nakon 11 sati sutra na središnjem terenu. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više