Old Firm bez golova, ali pun uzbuđenja: Golman Rangersa obranio penal, Jelavić dobar

DERBI Rangersa i Celtica, na Rangersovu Ibroxu završio 0:0. Bio je to sraz 34. kola, odnosno prvog kola doigravanja za prvaka.

Četiri kola prije kraja Rangersi tako ostaju na minimalnoj (81-80) bodovnoj prednosti pred gradskim rivalima, ali su u prednosti zapravo igrači Neila Lennona, s obzirom na činjenicu da imaju utakmicu manje.

Utrku za naslov Rangersima je spasio golman Allan McGregor, koji je u 83. minuti fantastično obranio 11-erac napadaču Celtica Georgiosu Samarasu. Sudac Craig Thomson pogriješio je procijenivši da se radilo o prekršaju Rangersova Stevena Davisa nad Anthonyjem Stokesom. Davis se na vrijeme zaustavio, a Stokes pri proboju lijevom stranom 16-erca naletio na njega.

U domaćoj momčadi svih su devedeset minuta odradili Nikica Jelavić i Saša Papac. Hrvatski je reprezentativni centarfor imao vrlo dobrih trenutaka u igri. U 65. je minuti tako petom krasno gurnuo loptu Naismithu, koji je sa 16 metara udaljenosti zamalo promašio. Malo prije toga prilikom jednog prodora iznudio je žuti karton suparničkog nogometaša.

Škotski Premiership, 34. kolo (Liga za prvaka):

Rangers - Celtic 0:0

Redoslijed: 1. Rangers 81, 2. Celtic 80 (-1), 3. Hearts 62, 4. Dundee United 55...

Pročitajte više