Olić asistirao u 3:0 pobjedi HSV-a protiv Rennesa

IVICA OLIĆ odigrao je još jednu iznimnu partiju za HSV. Nijemci su u Hamburgu pobijedili Rennes 3:0 u 'Dinamovoj' skupini Lige Uefe.

Hrvatski je reprezentativni napadač bljesnuo u 30. minuti, kada je manirom najvećih veznih igrača fintirao udarac u jednoj polukontri i proigrao povratnom loptom usamljenog Van der Vaarta u povoljnijoj poziciji. Osim dvojice braniča koji su očekivali udarac, Olić je svojim potezom iz ravnoteže izbacio i golmana Pouplina, tako da je HSV-ov Nizozemac lakoćom pospremio loptu u mrežu.

Dva preostala gola bundesligaški je sastav postigao u posljednjih šest minuta. Zabijali su rezervisti. Chopu-Moting, koji je u 79. minuti zamijenio Olića, na asistenciju Van der Vaarta povisio je na 2:0, a Egipćanin Zidan u prvoj je minuti sudačke nadoknade iz 11-erca postavio konačan rezultat.

Francuzi su time nakon tri utakmice u skupini D ostali na samo jednome osvojenom bodu. Gosti su u hamburškoj Areni igrali sasvim sporednu ulogu, premda su loptu u nogama držali više (54,46 posto). Nijemci su bili daleko konkretniji (13-7 odnos udaraca prema golu).

HSV: Rost – Reindhart, Mathijsen, Kompany, Boateng – De Jong (od 68. Demel), Trochowski, Van der Vaart (od 85. Zidan), Benjamin – Olić (od 79. Choup-Moting), Castelen.

Rennes: Pouplin – Fanni (od 80. Badiane), Edman (od 46. Thomert), Cheyrou, Hansson – Borne, Marveaux, J. Leroy, Sorlin – Wiltord (od 57. Marcio), Briand.

Liga Uefe, 3. kolo:

Skupina D

Hamburg – Rennes 3:0 (Van der Vaart 30, Choup-Moting 84, Zidan 90+1)

Totalsport/V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više