Olić i Pranjić na prvom treningu pod Van Gaalom

NOGOMETAŠI Bayerna, njih deset iz prve momčadi, u ponedjeljak su započeli s pripremama za novu sezonu. Među njima su bili i hrvatski reprezentativci Danijel Pranjić i Ivica Olić.

Nizozemski trener Louis van Gaal, koji je dio treninga svojih igrača nadzirao iz vozila kojim se ozlijeđeni igrači odvoze s travnjaka, u pripreme je poveo 27 igrača. Nadopunio je kadar nogometašima iz amaterske momčadi.

Prvi su trening uoči početka nove sezone Bavarci odradili u svom minhenskom trening-centru u Sabener Straßeu, uz blagu kišicu i na 13 Celzijevih stupnjeva. Nekim se igračima to svidjelo:

"Ovo je vrijeme super za trening", rekao je Ivica Olić, koji će u takvim vremenskim prilikama, s obzirom na dugoročnu vremensku prognozu, moći uživati u sljedećim dvama tjednima, koliko traje prva faza priprema.

Van Gaal je s prisutnim igračima kani odraditi u Münchenu i okolici. Nakon što završi četvrtog srpnja, igrači će dobiti desetodnevni odmor.

"Prošla su četiri tjedna od našega finalnog dvoboja Lige prvaka. Toliko je, po mom mišljenju, igračima više nego dovoljno za odmor i regeneraciju. Vrijeme je da igrači poput Olića i Pranjića, koji nisu sa svojom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, počnu s radom. Radije ću im između dviju pripremnih faza dati još deset dana za osvježenje", izjavio je Van Gaal požalivši se pritom na činjenicu da mu neće biti lako pripremiti momčad za iduću sezonu s obzirom na različitu vrstu fizičkog stanja igrača, koji će mu dolaziti postupno.

S trenerom se apsolutno složio 31-godišnji hrvatski napadač europskog doprvaka te njemačkog prvaka i pobjednika njemačkog kupa:

"Radostan sam što su treninzi napokon počeli. Duga pauza nije dobra. Moramo žestoko raditi. Želim i u sljedećoj sezoni osvojiti naslov prvaka i pobjednika kupa. Neće biti problem: radio sam na sebi svaki dan tijekom odmora", kazao je Olić.

Do početka nove sezone u Bundesligi točno je deset tjedana. Van Gaal obećava:

"Učinit ćemo sve što možemo da bismo se ove sezone popravili u odnosu na prošlu, u to nemojte sumnjati. Moramo opravdati očekivanja naših navijača i medija iako neće biti nimalo lako."

Pročitajte više