Olić kaznio Manchester: "Najbolja utakmica ikad!"

IVICA OLIĆ golom je u sudačkoj nadoknadi potopio veliki Manchester United, osiguravši tako Bayernu vrijednu pobjedu pred uzvrat četvrtfinala na Old Traffordu. Možda to nije bila utakmica karijere našeg reprezentativca, međutim gol svakako jest.

"U konačnici je naša pobjeda zaslužena. Odigrali smo dobru utakmicu, a ja za svoj klub najbolju ikada", rekao kazao je Olić nakon susreta.

Razloga za zadovoljstvo imao je i Louis van Gaal.

"Zasluženo smo pobijedili. Primili smo gol u ranoj fazi utakmice, a takvo se što ne smije događati. Bio je to šok za nas i trebalo nam je desetak minuta da se priberemo. Nakon toga smo bili bolja momčad na terenu. Odbijanac za 1:1 je bio sretan, ali je Olić sve dobro napravio za 2:1. U Manchesteru imamo šansu, svima smo sposobni postići gol", dodao je nizozemski stručnjak.

Bayern se dugo večeras mučio s Englezima, a još u 77. minuti sve je izgledalo izgubljeno za bavarski klub. Manchester je vodio s 1:0 i izgledao je relativno dobro na terenu, a posebice je dominacija Engleza bila uočljiva u prvom poluvremenu, kada je Wayne Rooney i doveo u prednost gostujuću momčad.

Hladni tuš već u drugoj minuti

Naime, igrala se druga minuta utakmice kada je nakon ubačaja s desne strane jedan branič Bavaraca glavom je promijenio smjer lopte koja dolazi do nečuvanog Rooneya na svega nekoliko metara od vrata. Ništa tu nije mogao Hans Jorg Butt. Desetak minuta kasnije i dalje Nijemaca nije bilo nigdje, a puleni Alexa Fergusona imali su priliku povećati vodstvo. Fletcher je dodao do Nanija koji je ušao u kazneni prostor, prevario svog čuvara i ljevicom pucao, međutim tik pored gola njemačkog vratara.

Nakon te prilike Bavarci su došli k sebi i preuzeli inicijativu na sredini terena, što je rezultiralo nekolicinom prilika. Izdvajamo one Hamita Altintopa i Ivice Olića na asistenciju nativnog Turčina, međutim u ova navrata nedostajalo je malo sreće da bi Bavarci stigli do izjednačenja. Do poluvremena je još jednom pokušao i Pranjić, ali samo ravno u sjajnog nizozemskog veterana na vratima Manchestera. Ipak, najbolju priliku do poluvremena imao je ManU, kada je Rooney sam izašao na Butta, ali ovaj sjajno zatvara kut i spašava Bayern od blamaže.

U nastavku na teren izašao neki drugi Bayern

Kada je lopta po drugi put krenula s centra vidjelo se da je na teren izašao neki drugi Bayern i što je najvažnije, neki drugi Franck Ribery. Već u prvoj minuti nastavka imao je priliku za zgoditak naš reprezentativac Ivica Olić, koji je pucao sa desetak metara sasvim iskosa, ali dobro je postavljen bio vratar gostujuće momčadi. Pet minuta kasnije sjajno je izvozao dvojicu igrača Manchestera Hamit Altintop,ali je bio neprecizan, da bi onda u 50. minuti, kada je Muller fantastično opalio sa dvadesetak metara, lopta je malo okrznula jednog igrača gostujuće momčadi i zadala velike muke van der Saaru koji jedva zaustavlja pokušaj Nijemca.

Dvadesetak minuta prije kraja utakmice imaš je Ivica Olić još jednu priliku za zgoditak, međutim opet je pobjednik bio Edwin van der Saar. Muller je lijepo ostavio petom, a Olić iz trka opalio s desetak metara u prvi kut, međutim kao što smo rekli, Saar je večeras izgledao neuništivo, barem do 13. minuta prije kraja. Onda je Allianz Arenu na noge podigao Francuz Franck Ribery. Sjajno je ovaj izveo slobodnjak s dvadesetak metara, lopta se obila od nekog u živom zidu i pronašla put do van der Saarove mreže.

Olićev gol karijere

Nakon izjednačujućeg gola Bavarci su svim snagama krenuli po izjednačenje, ali gol ih nije htio.  Jednom je  Ferdinand umalo skrenuo ubačaj Lahma u vlastiti gol, a u drugom navrata Gomez je sve dobro napravio, još bolje pucao s desetak metara iskosa, međutim novom čudesnom reakcijom spasio je to Nizozemac. Spomenimo i trenutak nesreće za englesku momčad. Samo šest minuta nakon Riberyjevog gola priliku za postati igračem susreta imao je srpski reprezentativac Nemanja Vidić čiji je siloviti udarac glavom nakon ubačaja iz kuta odsjeo na gredi Bayernova gola. Nije mu to pošlo za rukom, Oliću nešto kasnije jest.

I onda, kada se gotovo većina pomirila s remijem, ukazao se Ivica Olić, koji je prihvatio jedan odbijanac u kaznenom prostoru, prošao u sredinu, gdje je ljevicom sjajno prevario van der Saara za veliku pobjedu minhenskog kluba. Treba napomenuti da je u lijepoj nogometnoj predstavi i pobjedi Bavaraca isudjelovao i drugi hrvatski reprezentativac, Danijel Pranjić (izašao u 89. minuti). Bio je istaknut, često i prisutan u napadačkim akcijama koje je i sam pokušavao riješiti dalekomentnim udarcima, no protiv dojmljivog Van der Sara u utorak nije imao sreće.

Pročitajte više