Olić uveo HSV u Kup UEFA

NAPADAČ Bilićeve selekcije je bio igrač utakmice u uzvratu 3. kola Intertoto kupa između njegovog Hamburga i moldavske Dacie u Areni Hamburg koju je HSV dobio 4:0 nakon što je prva utakmica završila 1:1.

Pobjedom nad moldavskom momčadi, HSV se kao jedan od 11 pobjednika Intertoto kupa plasirao u drugo pretkolo Kupa UEFA, a otpor gostiju je slomio tek u drugom dijelu, nakon što su u prvom poluvremenu promašili nekoliko izglednih prilika. Prvu je propustio realizirati upravo Olić, kada je iz blizine glavom prebacio vrata.

Obrana Dacie je kapitulirala u 50. minuti, kada je nakon kornera obrambeni igrač belgijske reprezentacije Vincent Kompany iz voleja zakucao loptu u mrežu.

Olić, koji je cijelu utakmicu bio prva violina u napadima njegovog kluba je navođenom loptom u 71. minuti pronašao Rafaela Van der Vaarta, a ovaj je glavom prebacio golmana gostiju. Pet minuta poslije Collin Benjamin je povećao vodstvo udarcem iz blizine, a konačan rezultat je postavio David Jarolim u posljednjoj minuti.

Spomenimo da Ola nije bio jedini hrvatski predstavnik u ovom susretu: pravdu je dijelila sudačka trojka Bebek, Šetka i Dujela.

Rapid Mate Bilića i Maria Bazine se također plasirao dalje nakon što je u sibirskom Kazanu remijem bez pogodaka sačuvao prednost iz prve utakmice (3:1, Bilić je postigao pogodak).

Rezultati trećeg kola Intertoto Kupa:

Cherno More - Sampdoria (0:1) 0:1
Gloria - Atletico Madrid  (2:1) 0:1

Otelul - Trabzonspor (2:1) 2:1 
Chornomorets - Lens (0:0) 1:3
Rapid Beč - Rubin (3:1) 0:0 
Dacia - Hamburg (1:1) 0:4 
AA Gent - AaB (1:1) 1:2 
Vėtra - Blackburn (0:2) 0:4 
Hammarby - Utrecht (0:0) 1:1
Tobol - OFI (1:0) 1:0
Hajduk Kula - Leiria (1:0) 1:4

(U zagradama su rezultati prvih utakmica)

Pročitajte više