Olimpijci dočekani u Splitu i Rijeci

NA SPLITSKOJ Rivi sinoć je osvajačima olimpijskih medalja u Ateni priređen svečani doček pod nazivom "Mi smo prvaci", na kojemu je sedmoricu splitskih olimpijaca, koji su osvojili medalje pozdravilo 50-tak tisuća ljudi.

Osvajačima medalja, brončanom dizaču utega Nikoli Pešalovu, plivaču Duji Draganji, osvajaču srebrne medalje na 50 m slobodno, srebrnim veslačima braći Siniši i Nikši Skelinu, te zlatnim rukometašima Ivanu Baliću, Petru Metličiću i Dragi Vukoviću, u slavlju su se pridružili gotovo svi ovogodišnji sudionici Olimpijskih igara iz Splita i okolnih mjesta, predvođeni atletičarkom Blankom Vlašić i veslačem Igorom Boraskom. Bili su tu i boksač Vedran Džipalo, plivačice Sanja Marinović i Anita Galić, veslač Damir Vučičić, atletičari Sanja Gavrilović, Dragan Mustapić i Edi Ponoš.

Riječani dočekali zlatne Džombu i Matoševića

Nakon proslave organizirane za plivača Duju Draganju, koji je na OI u Ateni osvojio srebrnu medalju, Riječani su ponovno pred gotovo punim trgom Republike Hrvatske dočekali osvajače, ovoga puta zlatne olimpijske medalje, rukometaša Valtera Matoševića i Mirzu Džombu.

Zlatni olimpijci Džomba i Matošević burno su pozdravljeni na pozornici postavljenoj ispred hotela "Bonavia". Uz njih, na pozornicu su izašli članovi njihovih užih obitelji. Pozdrave i čestitke uputili su predstavnici Grada Rijeke, rukometnog kluba "Zamet" iz kojeg su obojica potekla te Riječkog sportskog saveza.

U glazbenom dijelu programa nastupio je ženski vokalni kvartet "E.N.I." a u popularnom napjevu "Koliko nas ima..." zajedno sa svim okupljenima pjevački su se iskazali Mirza i Valter.

Izvor fotografija: FaH

Pročitajte više