LIGA PRVAKA

Olmo je u dvije stvari najbolji igrač Lige prvaka

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DANI OLMO je ove sezone uvjerljivo najvažniji igrač Dinama, a njegove dobre igre samo su nastavak na prošlu sezonu u kojoj je također bio ključan za momčad Nenada Bjelice.

Bio je Olmo glavni igrač Dinama u Europa ligi u kojoj je Dinamo nakon 49 godina došao do toliko sanjanog europskog proljeća, a svoj obol dao je i tituli u HNL-u. Ove sezone nastavio je sa sjajnim igrama pa s ponosom nosi titulu najboljeg 1 na 1 igrača u Ligi prvaka. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Olmo je tako zasad najuspješniji nogometaš Lige prvaka kada su u pitanju dueli na tlu i uspješni driblinzi, dvije najvažnije napadačke kategorije kada je u pitanju igra 1 na 1. Osim toga, jučer je uz sve to dobio i nagradu za igrača utakmice. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Iza njega su imena poput Messija, Casemira i Williana. Doduše, na listi najboljih driblera još uvijek ga mogu prestići Lionel Messi i Willian koji svoje utakmice igraju danas pa to treba uzeti u obzir. 

Ključni igrač Dinama

U gotovo svakoj velikoj utakmici koju Dinamo igra, Olmo je najbolji igrač momčadi. Njegova formi ne ovisi o tome ima ju li ostali igrači Dinama loš dan, a gotovo da ne ovisi ni o snazi protivnika. Španjolac je individualno dovoljno kvalitetan da svakoj ekipi na svijetu napravi barem malo problema u zadnjoj trećini.

Pisali smo ranije da je Olmo sigurno jednak potencijal kao što je nekad bio Luka Modrić, još uvijek službeno najbolji igrač svijeta. Put od najboljeg igrača HNL-a do najboljeg na svijetu je dalek, ali i Modrić je svoju Zlatnu loptu gradio s razine na kojoj je danas Olmo, pa čak i uz mnogo veću skepsu javnosti i navijača. 

Dinamo nakon Modrića, a i dugo prije njega, nije u svojim redovima imao klasu igrača kakav je Olmo. S tog aspekta lako je moguće zamisliti scenarij u kojem će Olmo jednog dana biti bitan igrač u nekom od najboljih svjetskih klubova, a brojke kakve ostvaruje ove sezone u Ligi prvaka svakako su indikativne po tome pitanju. 

Lova do krova

Ranije ovog ljeta pisalo se o interesu brojnih europskih velikana za Danija Olma, a ponude koje su spominjane su gotovo uvijek bile oko 25 milijuna eura ili manje.

S obzirom na to kako Olmo igra u Ligi prvaka i na činjenicu da je Dinamo na dobrom putu da prođe skupinu s njim kao s najboljim igračem, odšteta će sigurno biti dosta veća, a nije nemoguće očekivati ni da će Dinamo tražiti dvostruko više novca. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Do kraja grupne faze Lige prvaka ostala su još tri kola (uz završnicu 3. kola koja se igra danas) u kojima Dinamo lovi prolazak skupine Lige prvaka, ali i povijesni transfer jer gotovo sigurno neće moći zadržati Danija Olma još godinu dana. Već na zimu bit će teško odbiti ponude nogometaša koji je kao pretplaćen na to da bude najbolji na terenu. 

Pročitajte više