DANI OLMO

Olmov otac odbio ugovor s Dinamom od 7,5 milijuna eura. Dinamo: Nema raskola

Foto: Pixsell / S. Midžor

PREGOVORI s Danijem Olmom, najskupljom zvijezdom Dinama, glavna su tema Dinamovih priprema u Rovinju.

Mladi Španjolac čvrsto je odlučio napustiti klub u kojem je proveo posljednjih pet godina, odigrao 80 utakmica i zabio 20 golova. Nakon što transfer nije realiziran prošlog ljeta, zimski prijelazni rok dodatno je zategnuo odnose između zainteresiranih strana: Dinama, Olmove obitelji i menadžera, koji imaju ugovorene postotke od budućeg posla. Na Olmu Dinamo namjerava srušiti rekord i zaraditi oko 40 milijuna eura. 

Vrijeme ne ide na ruku Dinamu koji je Olma vezao ugovorom od ljeta 2021. godine. Sukladno pravilima o transferima igrača, šest mjeseci prije isteka ugovora igrač je slobodan potpisati predugovor s drugim klubom i otići bez odštete. Dinamo sada koristi sve adute da spriječi takav rasplet.

Kako doznajemo, Danijev otac Miquel Olmo jučer je bio na pregovorima s predstavnicima Dinama i odbio novi ugovor koji je klub pripremio za reprezentativca Španjolske. Riječ je o ponudi od 1,5 milijuna eura godišnje na pet godina, odnosno 7,5 milijuna eura ukupno. Prema podacima kojima raspolažemo, Olmo trenutno u Dinamu zarađuje oko 250 tisuća eura po sezoni. Dinamu nije u interesu da pet godina zadrži Olma i isplati takav ugovor do kraja, već da vrati povoljnu poziciju u pregovorima i mogućnost postavljanja odštetnog zahtjeva. Razumije to i Olmov otac, koji je prošlo ljeto javno kritizirao klub zbog visoke odštete koju Dinamo traži za zvijezdu transfernog roka. 

Dinamo bi ga mogao poslati na tribinu 

Olma redovito prati barem desetak jakih klubova iz liga Petice. Jedan od njih je i Barcelona, koja je potegnula ručnu nakon što su Olmovi menadžeri medijima plasirali informaciju o službenoj ponudi Katalonaca koja je navodno stigla u Dinamo. Izvori iz Španjolske tvrde da Barcelona želi Olma dovesti tek na ljeto, dok Dinamov veznjak želi što prije napustiti HNL i u novom klubu se izboriti za mjesto u reprezentaciji Španjolske na Euru 2020. 

Nakon što je odbio novi ugovor s Dinamom, klub ga može poslati na tribinu, a tamo sigurno neće biti na radaru španjolskog izbornika.

Iz Rovinja dolaze vijesti o raskolu zbog propalih pregovora, no Dinamo to odlučno demantira. Olmo zasad normalno trenira s ekipom i drži se podalje od cijele priče koju vode njegov otac i menadžer Andy Bara.

Pročitajte više