LIGA PRVAKA

OLYMPIAKOS - BAYERN 2:3 Lewandowski i Neuer zaustavili neugodne Grke

Foto: Guliver Image/ Getty Images. Grafika: Index.hr

BAYERN je pobijedio Olympiakos u paklu Pireja 3:2 i tako zadržao maksimalan učinak u Ligi prvaka i nakon trećeg kola.

Momčad Nike Kovača slavila je zahvaljujući dva gola Roberta Lewandowskog i jednom Corentina Tolissoa, dok je za Grke dvaput zabijao Youssef El Arabi. Nije to bila idealna predstava bavarskog sastava, ali je na kraju pobjeda na teškom gostovanju ipak zaslužena.

Olympiacos - Bayern München Live Score

Olympiakos poveo iz prvog udarca u okvir, Kovač promijenio formaciju i pogodio

Krenulo je stresno i uz šokove za Kovača i Bayern. Nakon uvodnog pritiska Olympiakosa Bavarci su uspjeli uspostaviti kontrolu nad utakmicom, a onda su primili gol. Iz prvog udarca prema vratima zabio je grčki prvak. Tismikas je poslao fenomenalnu loptu s lijeve strane, glavom na drugoj stativi tukao je El Arabi i pogodio. Doduše, nije lopta dirala mrežu jer ju je Neuer blokirao, ali je cijelim obujmom prešla gol-liniju.

Nakon prvih 35 minuta Kovač je promijenio formaciju iz 4-2-3-1 u 4-4-2 kako bi izvukao maksimum iz Thomasa Müllera kojeg je večeras vratio u sastav nakon što je proteklih dana u Bayernu puno prašine podignuto zbog toga što je senator ove sezone dobio premalo minutaže. To je urodilo plodom i u 34. minuti Bayern je došao do izjednačenja. Javi Martinez ubacio je s desne strane, a lopta se od bloka odbila do Thomasa Müllera koji je karate-kid potezom šutirao prema golu. Vratar grčkog sastava Jose Sa uspio je obraniti taj udarac, ali ne i udarac natrčalog Lewandowskog.

Grci dominirali drugim dijelom, Bayern zabijao golove

Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata, a onda su u nastavku pala još tri gola. Olympiakos je krenuo snažno, agresivno i dominantno. U jednom trenutku sabili su Bayern koji se jedva branio, ali je onda ni iz čega prvi put poveo u Pireju večeras. Ponovno je heroj Bavaraca bio Robert Lewandowski koji se najbolje snašao u gužvi peterca nakon Coutinhovog ubačaja iz kuta u 62. minuti i postigao svoj peti gol u Ligi prvaka, čime se prometnuo u najboljeg strijelca elitnog natjecanja ove sezone. Bio mu je to 18. gol u 13. utakmici za Bayern ove sezone i zabijao je u svakoj osim u Superkupu.

Kovačevu momčad pogodila nova ozljeda

Nešto malo prije tog gola Kovač je saznao nove loše vijesti. Nakon što je nedavno izgubio Niklasa Sulea do kraja sezone zbog ozljede, danas je travnjak morao napustiti i Lucas Hernandez. Svjetski prvak s Francuskom je odšepao s terena uz pomoć liječnika, a na travnjak je poslan Jerome Boateng.

Bez drame nije moglo u Pireju. Prvo je prekrasno za 3:1 pogodio Corentin Tolisso samo nekoliko dana nakon što je hrvatski trener prekinuo trening zbog sumnje u srčani udar svjetskog prvaka, Francuz je večeras ušao s klupe i zabio lijepo s ruba kaznenog prostora.

Drama obilježila kraj u Pireju, Neuer spašavao pobjedu

Činilo se da je njemački prvak došao do pobjede te da je sve gotovo, ali El Arabi je imao druge planove. Marokanac je u 79. minuti postigao svoj drugi gol večeri za dramu u završnici. Tukao je iz daljine Marokanac, odbila se lopta od bloka, promijenila je smjer i prevarila Neuera te mu se zavukla u mrežu.

Olympiakos je do kraja mogao do 3:3, ali se Bayern uspio obraniti zahvaljujući dvije vrhunske reakcije Manuela Neuera u samoj završnici. Ivan Perišić ušao je s klupe u 86. minuti umjesto Thomasa Müllera.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više