NBA

O'Neal i Barkley o Jokićevom udaranju protivnika: I mi bismo uradili isto

Foto: Screenshot

NBA LIGA suspendirala je Nikolu Jokića na jednu utakmicu bez plaće zbog incidenta u kojem se zaletio u igrača Miami Heata Markieffa Morrisa i s leđa ga srušio na parket. Incident se dogodio na utakmici u Denveru u ponedjeljak navečer, koju su Nuggetsi uvjerljivo dobili 113:96.

Jokića su u javnosti branile NBA legende Shaquille O'Neal i Charles Barkley.

"Sviđa mi se kako je Jokić postupio. Zaslužio je utakmicu suspenzije jer su takva pravila, ali je isto zaslužio i Morris", rekao je O'Neal pa dodao:

"Ovo je osveta. Nemojte okretati leđa i praviti se ludi poslije udarca. Kada ste centar i netko od nižih košarkaša vas udari, morate reagirati. Osobno, nemam problem s Jokićevim potezom."

Barkley: Nije pravedno

Isto razmišlja i Barkley.

"Ne može samo Jokić biti suspendiran. Nije pravedno. Jokić neće dobiti plaću za taj meč, a igrač koji je sve započeo dobio je blagu kaznu. Obojica su morala biti suspendirana. Odgovor mora uslijediti. Morris je kriv. Slušam budale kako napadaju Jokića, ali ljudi moraju biti svjesni da nam, ako udariš, ne smiješ okretati leđa. Svakako ćemo doći po tebe."

Barkley smatra da je Jokićeva reakcija prava i da drugačije ne bi ni mogao zaslužiti poštovanje.

Podsjetimo, nekoliko minuta prije kraja utakmice Denvera i Miamija, kad je pobjednik već bio odlučen, Morris je napravio nepotrebno grub prekršaj na Jokiću, zaletjevši mu se u rebra. Srbin je izgubio živce i punom snagom se zaletio u Morrisa dok ovaj nije gledao.

Pročitajte više