TRANSFERI

Operacija Neymar je partija pokera, a Rakitić je Barcelonin as iz rukava

Foto: EPA

PRIJELAZNI rok u Španjolskoj završava 2. rujna u ponoć i do tada je moguće sve, pa i da se Neymar nakon dvije godine vrati u La Ligu. 

Nakon što su propali već upisani transferi Balea iz Reala i Rodriga iz Valencije, jasno je da treba računati na preokrete do zadnje minute prijelaznog roka, a o slučaju Neymar ovise i mnogi drugi poslovi na tržištu nogometaša. 

U ovom trenutku nije jasno tko ima prednost u pregovorima za Neymara, Barcelona i Real Madrid u jednako su dobroj ili lošoj situaciji, a cijela operacija Neymar je partija pokera, piše katalonski Sport. 

Katalonci su u posebnoj poziciji

Da bi se razumjela pozicija Barcelone u ovoj sapunici, potrebno je razmotriti dvije stvari. Prvo, ekonomski faktor. Barcelona jednostavno nema dovoljno novca da dovede Neymara a da Parižane ne nagovori da prihvate neke njihove igrače kao dio dogovora. 

Drugi je faktor sportski. Neymar bi bio pojačanje za svaku ekipu na svijetu. 

Kataloncima problem predstavljaju i Neymarova primanja i Brazilac bi vjerojatno morao pristati na smanjenje plaće kako bi mogao doći na Camp Nou. Španjolci su poslali Coutinha na posudbu u Bayern kako bi u budžetu za plaće napravili malo mjesta za dovođenje Neymara, ali to i dalje nije dovoljno. 

PSG je dosad odbijao sve ponude u kojima je Barcelona u dogovor pokušavala ubaciti igrače, ali novinari Sporta vjeruju da bi u Parizu pristao na dogovor ako bi u paket bio ubačen Ivan Rakitić. On bi trebao biti Barcelonin as iz rukava.

Real zaostaje za Barcelonom

S druge strane je Real Madrid, čija pozicija je potpuno jasna. U jednu ruku se pitaju treba li im uopće Neymar s obzirom na to da lijevo već imaju Hazarda, nisu se uspjeli riješiti ni Garetha Balea, a tu je i James Rodriguez koji može odigrati tu poziciju. 

Bez prodaje te dvojice, čije bruto plaće iznose oko 70 milijuna eura godišnje, kako piše Sport, Real će teško postići dogovor s Parižanima. 

Razlika između Reala i Barcelona je u tome što Madriđani mogu na stol staviti ozbiljnu ponudu u gotovini, ali i što je Neymar nekoliko puta naglasio kako bi u Španjolskoj htio igrati samo za Barcelonu. Barcelona je u maloj prednosti. 

PSG čeka, a to bi ga moglo koštati

Parižani igraju riskantnu igru s Neymarom. Odbili su nekoliko jako dobrih ponuda, uključujući i onu Realovu od 120 milijuna eura u kojoj je bio uključen i Luku Modrić. Vrijeme za prodaju im curi. 

PSG želi Rakitića, a navodno bi pristao i na neki dogovor koji uključuje Nelsona Semeda ili Ousmanea Dembelea. Rakitić ipak može utjecati na to da dogovor bude postignut odmah.

Pročitajte više