Opet gležanj: Ćorluka preskače Portsmouth



HRVATSKI nogometaš i reprezentativac Vedran Ćorluka, desni branič londonskog Tottenhama, propustit će subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Portsmoutha na White Hart Laneu zbog ozljede gležnja.

"Nakon rengenskog pregleda postalo je jasno da Ćorluka neće biti dostupan za subotnji dvoboj. Mladi Kyle Walker trebao bi zauzeti njegovo mjesto na desnom boku, no i on je na treningu ozlijedio gležanj. Nadam se da će ipak biti spreman za utakmicu", kaže menadžer Totenhama Harry Redknapp uoči susreta s bivšim klubom.

Podnio je detaljniji zdravstveni bilten iz svoje svlačionice.

"Sebastien Bassong također ima ozljedu gležnja, vidjet ćemo hoće li se oporaviti do subote. Roman Pavljučenko ima ozljedu zadnje lože i vjerojatno neće biti spreman za početak utakmice. Wilson Palacios ima ozljedu aduktora, i on je pod upitnikom za subotu. Aaron Lennon se polako oporavlja nakon ozljede i operacije, nadam se da je na putu povratka u momčad. Ledley King se polako vraća nakon ozljede koljena, mogao bi zaigrati za tjedan dana ili možda za dva tjedna. Jermaine Jenas još uvijek osjeća bolove nakon operacije kile. Jermain Defoe također još nije spreman. Međutim, nije daleko od povratka, dobro se oporavlja."

"Kao što vidite, popis ozlijeđenih je velik, ali mi moramo nastaviti pobjeđivati ako želimo biti četvrti na kraju prvenstva", veli Redknapp, koji je vodio momčad Portsmoutha od 2002. do 2004. godine te opet od 2005. do 2008. godine, kada se skrasio u Tottenhamu.

Njegov aktualni i bivši klub sastat će se u subotu u sklopu 32. kola Premiershipa, a 11. travnja igrat će još jednom, na Wembleyju, u sklopu polufinala FA kupa. Tottenham drži četvrto mjesto na ljestvici u Premiershipu sa 55 bodova, a Portsmouth je uvjerljivo posljednji sa 13 bodova (oduzeto mu je 9 bodova zbog proglašavanja stečaja) te mu ne gine preseljenje u niži rang natjecanja sljedeće sezone.

"Da, ne vidim načina kako bi se Portsmouth mogao spasiti od ispadanja. Čak i da nisu kažnjeni oduzimanjem devet bodova, još uvijek bi bili zadnji na ljestvici", zaključio je temu Redknapp.

Pročitajte više