Optimizam u Torinu: Mandžukić je Juventusov adut za Bayern

Foto: Getty Images/Guliver Image

MARIO MANDŽUKIĆ mogao bi biti spreman već za okršaj sa svojim bivšim klubom u osmini finala Lige prvaka.

Juventus će igrati s Bayernom, s kojim je Mandžo već pokorio Europu i napustio ga dolaskom Pepa Guardiole. Nisu skrivali napete odnose, a hrvatski napadaču Kataloncu bi se mogao osvetiti golovima u Juveovom jurišu na finale u kojem su lani izgubili od Barcelone.

Mandžukić se prošlog tjedna ozlijedio tijekom prvenstvene utakmice i liječnici su mu predviđali pauzu do kraja veljače, što je značilo da bi propustio prvi sudar s Bavarcima. No, kako se bliži 23. veljače, Mandžo se sve češće spominje u mogućim kombinacijama, a i Massimiliano Allegri dao je naslutiti da bi se mogao vratiti ranije od očekivanog.

Osim što Mandžukić osobno ne želi propustiti taj okršaj, Allegri bi ga volio imati raspolaganju kao velikog aduta koji dobro poznaje protivničke redove, u kojima je "dvostruki agent" bivši Juveov igrač Arturo Vidal. Dodajmo i da se Juventus jučer mučio protiv Genoe s Moratom i Dybalom u napadu i do pobjede došao autogolom gostiju. Mandžukić je ove sezone u 22 nastupa zabio 9 golova, a s motivom više mogao bi biti posebno opasan po gol Bavaraca.

Još uvijek odrađuje fizikalnu terapiju, no Allegri je prije par dana rekao: "Nadamo se da će se Mario vratiti ranije, na vrijeme za Ligu prvaka", i najavio moguće iznenaenje.
 

Pročitajte više