TRANSFERI

Osijek je mogao dva puta u mjesec dana srušiti rekord kluba. Evo zašto nije

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

OSIJEK je ove zime srušio rekord kluba kada su u pitanju izlazni transferi igrača i mladog Boška Šutala u Atalantu prodao za pet milijuna eura i 10% od sljedećeg transfera. 

Dosad je najskuplji bio Jurica Vranješ koji je u Bayer Leverkusen bio otišao za tri milijuna eura, a iza njega su Haris Hajradinović, koji je za 2,5 milijuna eura otišao u Kasimpašu, i Borna Barišić, kojeg je kupio Glasgow Rangers, za 2,45 milijuna eura.

Međutim, Osijek je imao priliku dogovoriti i još jedan, skuplji transfer, ali nije pristao na ponudu Birminghama. Englezi su nudili šest milijuna eura za Mirka Marića, ali uz poseban uvjet, da prvo dogovore posudbu pa obavezan otkup kada se za to stvore zakonski uvjeti, doznajemo iz izvora bliskih klubu. 

Nema imperativa prodaje

Osijek je tu ponudu odbio jer su mu trenutno u prvom planu natjecateljske ambicije, a transfer Šutala bio je dovoljno unosan da ne postoji imperativ prodaje kako bi se postigla financijska stabilnost. 

Birmingham City igra u drugom rangu engleskog nogometa, a od ovog ljeta za njega igra i bivši dinamovac Ivan Šunjić. Zanimljivo je da je Birmingham već pokušao dovesti napadača iz HNL-a u siječanjskom prijelaznom roku, a riječ je o Mariju Gavranoviću iz Dinama. S Dinamom se nisu uspjeli dogovoriti pa su pokušali u Osijeku, također neuspješno. 

Marića prati niz europskih klubova, a najozbiljniji interes dosad pokazao je Dinamo iz Kijeva koji je navodno nudio četiri milijuna eura za hrvatskog napadača, ali Osijek je odbio i dva milijuna eura veću ponudu te jasno poručio da ga nema namjeru prodati ove zime. 

Pročitajte više