OSIJEK OŠTEĆEN PROTIV DINAMA "Nadam se da će sucu ovo biti dobra škola"

Screenshot (Arenasport)

DINAMO je sa 4:2 protutnjao Osijekom, ali možda bi sve bilo drugačije da je za domaće dosuđen jedanaesterac na startu drugog dijela.
 
Dinamov branič Filip Benković je kod vodstva 2:0 vodeće momčadi HNL-a srušio Roberta Mudražiju u kaznenom prostoru, ali sudac Igor Pajač nije pokazao na bijelu točku.
 
"Kada se pogleda gdje se dogodila sporna situacija, a to je bilo između glavnog i pomoćnog suca, vidi se da je ovaj sudac iza gola imao čist pogled na situaciju, dok je glavnom pogled zaklanjao jedan od igrača. Ovdje je trebao biti dosuđen kazneni udarac, ali tu je trebao dodatni sudac intervenirati. Trebao je biti dosuđen jedanaesterac, ali bez žutog kartona", rekao je član sudačke komisije i UEFIN kontrolor Miroslav Vitković u HNTV-ovoj emisiji "Treće poluvrijeme".
 
"Ovo je Pajaču bila i prva utakmica pod značkom FIFA-e i nadam se da će mu ovo biti dobra škola da traži uvijek bolju poziciju odakle će sve vidjeti."
 
Pajača i dodatnog suca kritizirao je i Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji "Stadion".
 
"Ovo je takav start da sudac mora vidjeti, a pogotovo ovaj peti sudac. On snosi istu odgovornost kao Pajač. Derbi je, ima pet sudaca i očekuje se od tog dodatnog suca da ovo vidi."
 
Ubrzo nakon ove situacije Dinamo je zabio još dva gola i riješio utakmicu.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više