hnl

OSIJEK - ŠIBENIK 3:0 Osijek razbio slabi Šibenik i srušio klupski rekord

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK je u utakmici 34. kola HNL-a s 3:0 pobijedio Šibenik. Strijelci su bili Santini u 65., Mierez u 73. te Gyurcso u 93. minuti.

Obje momčadi u ovaj susret ušle su rasterećene s obzirom na to da je momčad Nenada Bjelice osigurala drugo mjesto, dok je Šibenik izborio ostanak u eliti.

Bila je to zanimljiva utakmica s puno prilika, uglavnom onih domaće momčadi, no igrači Nenada Bjelice pošteno su se ispromašivali. Jurčević je u 11. minuti pogodio gredu, u 28. Žaper je probio Labrovića, ali je Vidulin nakon provjere VAR-a poništio taj gol zbog zaleđa Miereza, da bi u 75. minuti Mierez promašio i penal. Argentinac je iz najstrože kazne pogodio vratnicu. 

Ipak, kvaliteta Osječana je došla do izražaja i domaćin je do kraja zabio dva gola i zasluženo slavio. U 65. minuti krasnim golom goste je načeo Santini, osam minuta kasnije Mierez je iz blizine pogodio za 2:0, a u trećoj minuti sudačke nadoknade za 3:0 zabio je Adam Gyurcso.

Zanimljivo, Osijek i Šibenik su se ove sezone susreli četiri puta, a u sva četiri dvoboja slavili su Osječani. U Gradskom vrtu pobjeđivali su 1:0 i 3:0, a u Šibeniku 2:0 i 4:0. Šibenčani nisu zabili niti jedan gol Osijeku ove sezone.

Grafika: Sofascore za IndexSport

U susretu 34. kola Prve HNL Osijek je pobijedio Šibenik s 3:0 matematički osiguravši drugo mjesto, a pritom je ostvario i 21. pobjedu ove sezone, što je novi klupski rekord.

Golove su zabili Santini (65), Mierez (73) i Gyurcso (90+2), a Osijek je mogao i uvjerljivije slaviti, imao je promašeni kazneni udarac i gredu.

Bila je to četvrta pobjeda Osijeka protiv Šibenika ove sezone uz razliku pogodaka 10-0.

Domaćin je bio korak do vodstva već u 11. minuti, no Jurčević je pogodio mjesto gdje se spajaju vratnica i greda. Pet minuta kasnije zaprijetio je Kleinheislera sa 16 metara, ali je pucao zamalo pokraj desne vratnice, da bi u 18. minuti zaprijetio i Pilj. U 28. minuti Osijek je poveo Žaperovim golom, ali je pogodak naknadno poništen jer je Mierez bio u zaleđu. 

Prvu priliku gosti su imali u 35. minuti, Torres je proigrao Minu koji je lijeve strane ušao u kazneni prostor, ali je Ivušić odličnom obranom sačuvao mrežu.

U 58. minuti Osijek je imao sjajnu priliku za vodstvo, no Mierez nije uspio realizirati kazneni udaraca, pogodio je lijevu vratnicu od koje se lopta odbila vrataru Šibenika u ruke.

U 65. minuti Osijek je posve zasluženo poveo. Kleinheisler je idealno pronašao Santinija koji se u šesnaestercu oslobodio svog čuvara i zabio za 1-0. Osam minuta kasnije Mierez je zabio za 2-0, a točku na "i" stavio je Gyurcso u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo vodi s nedostižnih 78 bodova, Osijek je sigurno drugi sa 71 bodom, Gorica na trećem mjestu ima 59 bodova, a slijede Rijeka (52) i Hajduk (51).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više