Oštre kazne za Arsenal

LIDER engleskog nogometnog prvenstva, Arsenal oštro je kažnjen zbog nesportskog ponašanja nekoliko svojih igrača za vrijeme utakmice s Manchester Unitedom.

Klub će zbog izgreda svojih igrača platiti 300.000 eura, dok je Lauren suspendiran na četiri utakmice, te kažnjen sa 60.000 eura. Martin Keown je kažnjen na tri utakmice neigranja te sa 30.000 eura, a Patrick Vieira (30.000 eura) i Ray Parlour (15.000 eura) sa po jednom utakmicom neigranja. Ashley Cole se ovoga puta spasio suspenzije, nomorat će platiti 15.000 eura.

Na utakmica između "Topnika" i "Crvenih vragova" zaiskrilo je u 81.minuti kada je Viera zamahnuo prema Ruudu van Nistelrooyu zbog čega jedobio crveni karton. Kada je u sučevoj nadoknadi nizozemski napadač promašio jedanaesterac nekoliko igrača Arsenala ga je okružilo i pokušalo se s njim obračunati. U gužvu su se uključili Ronaldo i Ryan Giggs, o čijem će ponašanju Disciplinska komisija razmatrati nakondavanja njihovog iskaza.

To je druga najveća novčana kazna u povijesti engleskog nogometa.Rekord je još uvijek u vlasništvu Tottenhama, koji je 1994. godinezbog financijskih nepravilnosti kažnjen sa 1.5 milijuna eura.

Pročitajte više