Osvojio je prsten s LeBronom, sad bi to mogao pokušati napraviti s Curryjem

Foto: EPA

DWIGHT HOWARD, nekoć dominantan centar NBA lige i prvak s LeBronom Jamesom i LA Lakersima iz 2020. godine, mogao bi se vratiti u najjaču košarkašku ligu svijeta. Šansu da se nametne kao jedan od igrača iz rotacije, ne i garanciju da će uopće ponovno zaigrati u ligi, pružit će mu Golden State Warriorsi Stephena Curryja.

Howard je posljednji put u NBA ligi igrao u sezoni 2021./22. kada je kroz 60 utakmica s Lakersima ostvarivao prosjeke od 6.2 koša i 5.9 skokova u nešto više od 16 minuta po utakmici. Potom je preselio na Tajvan gdje dominira pod obručima. Uskoro 38-godišnji centar ondje je sila s prosjecima od 23.2 koša i 16.2 skoka po susretu.

Karijera prepuna priznanja

Howard je bio prvi izbor drafta 2004. godine. Karijeru je započeo kao član Orlando Magica u kojima se zadržao do 2012. i prvog od tri dolaska u Lakerse. Igrao je još za Houston Rocketse, Atlanta Hawkse, Charlotte Hornetse, Washington Wizardse i Philadelphia 76erse.

Pet puta bio je član najbolje petorke lige, jednom uvršten u drugu najbolju, a dvaput u treću. Trostruki je najbolji obrambeni igrač NBA lige i osmerostruki All-Star igrač. Bio je pet sezona najbolji skakač NBA lige i dvaput najbolji bloker. Pobjednik je natjecanja u zakucavanju na All-Staru 2008. 

U više od 1200 utakmica u NBA ligi ostvarivao je prosjeke od 15.7 poena, 11.8 skokova i 1.8 blokada po susretu.

Pročitajte više