EUROPSKE LIGE

Otišao je iz Cityja da postane trener, a sada njegovoj muci nema kraja

Foto: Getty Images

ZA BELGIJCA koji je igrao pod velikim trenerima poput Roberta Mancinija i Pepa Guardiole, mnogi su smatrali da će imati uspješnu trenersku karijeru, započinje tekst o problemima Vincenta Kompanyja James Stroud za Give Me Sport.

Prvu je priliku kao trener dobio u Anderlechtu u koji se vratio ovog ljeta. Međutim, stvari ne idu po planu. Anderlecht je odigrao devet ligaških utakmica i nalaze se blizu zone ispadanja.

Nakon razočaravajućeg remija bez pogodaka protiv Waasland-Beverena u nedjelju, Anderlecht i Kompany ostali su samo na jednoj ligaškoj pobjedi. Imaju šest bodova i 13. su na ljestvici, dva boda iznad zone ispadanja.

U velikim su problemima

Anderlecht je zabio samo šest golova u tih devet utakmica, što ukazuje da imaju veliki problem ispred protivničkog gola.

Prošlog je mjeseca napustio trenersku poziciju kako bi se fokusirao svoje igre, ali to i dalje nije pomoglo njegovoj ekipi. Šokantna je to pozicija za možda i najveći belgijski klub.

Čini se i kako je navijačima dosta. Nakon nedjeljnog remija dio ultrasa Anderlechta čekalo je ispred stadiona kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo sa situacijom u kojoj se nalazi klub.

Nije mu lako ni na terenu

Kompany se muči i na terenu. U porazu 4:2 prošlog mjeseca, 33-godišnjak je krivio sebe za svaki gol koji su primili. Nastavili su se i problemi s ozljedama zbog kojih je propustio četiri utakmice za Anderlecht. Nisu ga zaobišle ni kritike, tako ga je Degrysese optužio da se smatra Bogom.

Nakon Kompanyjeve pogreške u teškom porazu protiv Kortrijka, Degrysese je izjavio:

"Kompany je samo čovjek, uz to što je dobar nogometaš - ali kao da misli da je Bog. Neki ljude vole biti zaposleni, ali mogu postati i preokupirani. Kompany bi o tome trebao razmisliti. Za sve postoje granice. Da je drugi branič napravio pogreške kao on bio bi kritiziran i Kompany ga ne bi stavio u idućoj utakmici. Naravno da ne treba otići u mirovinu, ali mora se pobrinuti da se takve stvari više ne događaju."

Pročitajte više