OTKRIVAMO Evo koliko Jurić traži za preuzimanje Hajduka

Foto: Guliver Image/Getty Images

SITUACIJA na Poljudu sve više nalikuje požarištu koje se otima kontroli. Nakon prvenstvenog debakla protiv Rudeša i smjene trenera Carrilla, navijači Hajduka počeli su, kao što su i najavili s tribina, svoj bijes usmjeravati i na igrače Hajduka pa su tako nekolicini njih prijetili, pa čak im i pokušavali upasti u stanove.
 
U međuvremenu Uprava kluba na čelu s predsjednikom Kosom u bjesomučnoj je potrazi za novim trenerom. U normalnim uvjetima, kakvi su bili pri smjeni Burića i Pušnika, ime Španjolčevog nasljednika ne bi bilo pod tolikim povećalom, međutim u ovom trenutku ono je gotovo od presudne važnosti.
 
Otkrivamo da su sve snage vrhuške Hajduka usmjerene na vabljenje domaćeg djeteta, nekadašnjeg proslavljenog internacionalca i dojučerašnjeg stratega Genoe Ivana Jurića. Njegov dolazak značio bi veliki iskorak za Bijele čime bi se automatski zagarantirao prijeko potreban mir u radu aktualne Uprave.
 
No ova opcija daleko je još od realizacije prvenstveno zbog toga što se financijska potraživanja i mogućnosti ne mogu uskladiti. Prema posljednjim podacima, Jurić od Bijelih traži oko 800 tisuća eura po sezoni, što je svota koja prelazi sve zacrtane gabarite i kakvu Hajduk niti može niti želi platiti.
 
Hoće li Jurić na koncu smanjiti svoja potraživanja ili si njihovom visinom želi dati alibi (nakon Serie A ne želi ulaziti u splitsku "kašetu brokava") za sada nije poznato, ali sve je jasnije kako Ivanu Kosu i sportskom direktoru Mariju Brancu ponestaje manevarskog prostora.
 
Naime, posljednjih dana kao Jurićeve alternative spominjali su se Kopić i Sablić te još nekolicina domaćih stratega. S njima Hajduk ne bi nužno pogriješio, no teško da će aktualno čelništvo imati dovoljno hrabrosti i odlučnosti da upravo njih predstavi kao ljude s kojima će se ostvariti zacrtani iskorak.
 
U aktualnoj situaciji, kada se bore i za vlastita mjesta u klubu, vjerojatnije je da će čelnici Bijelih pokušati umiriti uzavrele strasti iskakanjem iz racionalnih financijskih gabarita kako bi zakaparili jedno veliko i domaće ime kakvo je ono Ivana Jurića nego svojevrsnim trenerskim anonimcem.
 
To se može na koncu ispostaviti dobrim rješenjem, kvalitetnog trenera valja platiti i pustiti da radi (Jurić bi vjerojatno imao puno više kredita i autoriteta no ostali), no u nestabilnoj sredini kakva je ona splitska, moglo bi to rezultirati i potpunim raspadom. U slučaju njegove smjene, tako bi se zamračio i onaj najsvjetliji adut aktualne Uprave - samoodrživost kluba.
 

Pročitajte više