BOKS

Otkriveno koliko je Michael Buffer zaradio govoreći "Let's get ready to rumble!"

Foto: Getty Images/Guliver Image

GLAS Michaela Buffera je jedan od najpoznatijih glasova u svijetu sporta. Legendarni Buffer najavljuje najveće boksačke priredbe u ringu.

Buffer ima 75 godina te je i dalje glavna zvijezda u ringu, a tijekom svoje karijere stekao je svjetsku slavu.

Zanimljivo, Buffer se prije karijere najavljivača bavio glumom i manekenstvom, no odustao je od toga i posvetio se boksu, a ostalo je povijest.

Kako prenosi The Richest, Buffer je težak 400 milijuna dolara, a prema borbi zaradi od 25 tisuća do 100 tisuća dolara, i to za samo nekoliko riječi koje izgovori. Najpoznatije su, dakako: "Let's get ready to rumble!"

Rečenica "Let's get ready to rumble!" postala je poznata još davne 1984. godine, a nakon toga Buffer je osigurao svoj zaštitni znak i počeo zarađivati milijune.

Manje je poznato je Amerikanac Buffer imao rak grla 2008. godine, ali nakon uspješne operacije se oporavio i nastavio sa sjajnom karijerom, koja traje i danas.

"Preživio sam rak grla, nakon toga sam jako oprezan sa svojim glasom", rekao je Buffer u jednom intervjuu.

"Oporavio sam se, a u tom trenutku sam bio spreman odustati, ali srećom imao sam operaciju i vrhunske liječnike. Nisam morao na kemoterapiju i samo 30 dana nakon operacije vratio sam se poslu."

Buffer je najavljivao najveće borbe u povijesti boksa, a bio je i u Zagrebu, gdje je najavio meč Mirka Filipovića 

Tijekom dugogodišnje karijere Buffer je najavljivao i utakmice World Seriesa u baseballu, finala NHL lige, NBA i NFL lige.

Privatno vrijeme provodi sa 30 godina mlađom suprugom Christine. 

 

Pročitajte više