Otočani razapeli Srnu: "Napravit će faul za zatvor, samo da Englezi ne pobijede!"

NAJAVA utakmice Engleske i Hrvatske na Wembleyju u otočkim medijima traje već tjednima. I nije dvojbeno da ćemo do srijede s izuzetnim nestrpljenjem otvarati londonske tabloide. Za njih nema nemogućeg, niti nedopustivog, a Hrvati su trenutno opet neprijatelji krune broj jedan. Trenutno se na udaru našao Darijo Srna. Peoples, naime, piše o njegovoj šokantnoj izjavi "da neće zazirati od namjernog kartona, bude li situacija isto zahtijevala."

Kako su Englezi preveli njegove riječi? Uvod teksta, dakako, podsjeća na "krvavu glavu Joea Colea i smrskanog Walcotta", posljedice valjda neshvatljive drskosti Roberta Kovača i Josipa Šimunića.

Spominje se i lavina kritika koja je krenula prema hrvatskim nogometašima nakon uvjerljivog poraza na Maksimiru.

Hrvatski kapetan Darijo Srna rekao je da će napraviti profesionalni prekršaj, vrijedan pet utakmica suspenzije, ako će to pomoći da spriječi englesku pobjedu na Wembleyju.", piše People o "šokantnom priznanju igrača koji je bio na meti Chelsea i Spursa", u tonu ciničnog olakšanja što im takav mesar barem još zaigrati u i Premiershipu.

"Nakon prve pobjede, više nitko nije pričao o tome što nema Eduarda"

"Protiv Ukrajine u lipnju zaradio sam žuti karton. Prošle sezone u 12 utakmica u Kupu Uefa zaradio sam samo dva žuta kartona. No, neću se ustručavati da zaradim karton, ako je to jedini način da se izvučemo iz kritične situacije. Ako u 90. minuti protivnik ide sam na našeg vratara, moguće je da ga srušim čak i ako to za mene znači pet utakmica kazne", prenosi britanski list Srnine izjave i ističe da njihov šef Fabio Capello neće biti oduševljen ovakvim najavama, "posebno u vrijeme kada Fifa i Uefa vode rat protiv simuliranja".

Srnu Englezi opisuju kao vrlo samouvjerenog igrača, a takve su i njegove izjave uoči susreta na Wembleyju:

"Možemo bez Luke Modrića. Naša je najveća snaga naš momčadski duh, sjetite se da smo prije Eura ostali bez Eduarda. Mislili smo da nećemo moći, ali nakon prve pobjede više nitko nije pričao o tome. Takav je nogomet."

Pročitajte više