Otočki mediji podržali Pršu

MNOGI su otočki mediji popratili priču o našem najboljem nogometašu Dadi Prši koji se zbog ozljede koljena neće pojaviti na Poljudu na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Brazila. Iako je izbornik Kranjčar pobijesnio zbog te Dadine odluke, većina medija s Otoka stala je u obranu našeg napadačkog asa.

Pršo je u Škotskoj, zahvaljujući svojoj iznimnoj igri i broju zabijenih golova, stekao status nogometnog božanstva, stoga čudi da izbornik i HNS nemaju razumijevanja za jednu takvu veličinu kao što je Dado Pršo.

Kako piše Daily Record, Pršo se ne želi kockati sa svojim zdravljem, kao što niti ne želi radi utakmice s Brazilom biti nespreman za veliki derbi s Celticom, koji je na rasporedu u nedjelju.

"Ne želim igrati utakmicu u kojoj ne mogu dati svoj maksimum. Želim igrati kvalifikacije za SP u Njemačkoj, ali isto tako želim igrati mnoge važne utakmice koje čekaju moj klub. Ako će mi neigranje prijateljskih utakmica pomoći da ostanem svjež, onda ih neću igrati. To će pomoći i mom klubu, ali i mojoj reprezentaciji. Hrvatska mora razumijeti da nisam više toliko mlad i da svako putovanje može uzrokovati problem. Kada sam razgovarao s izbornikom Kranjčarom, rekao mi je da razmije moju odluku. Za sada se moje neigranje odnosi isključivo na utakmicu s Brazilom, no, čini mi se da će prijateljske utakmice za mene postati prošlost." - kazao je Pršo.

BBC Sport, pak, piše kako Pršo želi svoju karijeru završiti upravo u Rangersima, te da će upravo radi toga odustati od igranja svih prijateljskih utakmica.

Škotski Daily Record otišao je najdalje od svih u podršci hrvatskom nogometašu.

"Koljeno će mu jednog dana možda i biti problem, ali srce sasvim sigurno ne." - stoji na kraju članka u kojem Pršo govori o razlozima zbog kojih svoju karijeru žali završiti upravo na Ibroxu.

"Ovo je jedino mjesto na kojem želim biti, i ako s mojim koljenom sve bude u redu, ne vidim u čemu je problem. Ako me Rangersi žele, ostat ću u Škotskoj do kraja svoje karijere." - kazao je Pršo.

Čini se kako se stara priča ponovo aktualizirala; više nas cijene drugi, nego što sami sebe cijenimo. Ako je itko zaslužio barem malo poštovanja i razumijevanja od HNS-a, onda je to upravo Pršo, koji je dao nemjerljiv doprinos uspjesima hrvatske reprezentacije, te je u svakoj utakmici "ostavio srce i dušu" na terenu. Izniman osjećaj za igru doveo je Dadu do visina koje su ostalim našim igračima, barem zasad, nedostižne.

Kada je trebalo zabiti gol, Pršo se nije izvlačio i taktizirao nego je u svakom trenutku dao sve od sebe. Za našu reprezentaciju Pršo je postigao 8 iznimno važnih golova, no čini se kako to izborniku i HNS-u ne znači puno.

Možda će im značiti kad se uvjere kako su pogriješili, no bojimo se da će tada biti kasno za bilo kakve isprike. S obzirom na svoj karakter, isprike su zadnje što bi Pršo od HNS-a tražio. Minimum poštovanja bio bi mu sasvim dovoljan.

D.R.

Pročitajte više