"Otpisani" Melvin Anthony Jr. osvojio Phoenix Pro

U AMERIČKOM gradu Phoenixu održano je prvo ovogodišnje bodybuilding natjecanje profesionalnih bodybuildera po IFBB-u. Premda su mnogi tvrdili da mu je karijera na zalasku te da je činjenica da je posljednji put nastupio 2008. godine zoran pokazatelj da je "okačio kopačke o klin", na Phoenixu Pro je premoćno pobijedio Melvin Anthony Jr. Na putu velikog natjecatelja kojega se zna pod nadimkom The Marvelous One prema kruni na Phoenix Pro pomogli su mu IFBB profesionalci Dennis James i Dexter Jackson. U prvim komentarima nakon pobjede, Melvin je bio jasan, "mnogi su svakojake stvari izgovarali protiv mene, ovime sam im dokazao da još uvijek ima vatre u meni". Također, Melvin je nakon pobjede rekao da je ovom pobjedom dokazao i sebi da je i dalje šampion te da još uvijek nije vrijeme za oproštaj s binom.

Kad sam došao u Phoenix, znao sam da će ovo biti `biti ili ne biti` za mene, i pripremio sam se, ako ne pobjedim, vrijeme je za mirovinu", rekao je Anthony u intervjuu ua Flex online odmah nakon pobjede. "Mnogo sam promijenio u treninzima uoči natjecanja, prehrana je bila potpuno drugačija od one koju sam jeo prije, očito se sve dobro posložilo i omogućilo mi da pobijedim", kaže Anthony.

Govoreći o spremnosti za ovogodišnji Arnold Classic koji je na rasporedu za manje od dva tjedna, Melvin kaže da će, ako zadrži sadašnju formu, moći ravnopravno parirati natjecateljima poput Kaija Greena i Dextera Jacksona. Upravo u njegovim riječima na kraju intervjua, može se iščitati njegova predanost. Marvin, vidno iscrpljen nakon natjecanja, na pitanje što će te večeri raditi prije spavanja je samo kratko rekao: "Odradit ću kardio!"

Prva tri mjesta na Phoenix Pro natjecanju su osvojili Melvin Anthony Jr, Hidetada Yamagishi kojeg su mnogi prije natjecanja proglašavali favoritom i Toney Freeman. Njih trojica izravno osvojili i pozivnice za natjecanje Mr. Olympia. njih troje su slijedili Grigory Atoyan i Troy Alves koji su zauzeli četvrtu i petu poziciju.

Pročitajte više