Otto Barić: "Zar smo mi stvarno očekivali da budemo drugi?"

ZA HRVATSKU televiziju nakon utakmice Hrvatska - Engleska izjave su dali Otto Barić, Niko Kovač i vidno ljutiti Tomislav Butina.

Otto Barić: "Sve u svemu sam zadovoljan. Ali danas smo vidjeli da postoji protivnik koji je apsolutno bolji od nas. Jednostavno nismo mogli držati rezultat. Bio sam prinuđen na promjene jer su se igrači povrijedili. Možemo malo više, ali Englezi su bili bolji. Da je Kovač bio zdrav povraci Rooneya bi bili spriječeni, međutim bez obzira na to koji vezni igrači igrali, isto bi se dogodilo. Zar smo mi stvarno očekivali da budemo drugi? Ne bih sada o tome hoću li ostati na čelu reprezentacije."

Niko Kovač: "U prvoj utakmici ostali smo dužni, u drugoj je bilo odlično, a danas su Englezi bili jači. Bila je utakmica prava, zasluženo su dobili. Borili smo se do kraja, protivnik je bio bolji. 4:2 je dobar rezultat, prava ekipa je išla dalje. Htjeli smo krenuti ofenzivnije, no oni su to spriječili. Nismo znali gdje trčimo, bili smo predaleko jedan od drugog. Više smo čuvali prostor nego igrače. U prvih 45 minuta su nas ubili, ja ne znam kad sam toliko istrčao kao danas. Englezi su nas pritisli odmah nakon što smo poveli, kad tad smo morali primiti gol. Drugi gol se nije smio desiti, to nam je slomilo kičmu, nakon toga se nismo vratili."

Tomislav Butina: "Propustili smo svoje šanse u prve dvije utakmice. Danas nam je trebala pobjeda, to je išlo na ruku Englezima i zato su nas razbili. Mi smo tražili prvi pogodak, došao je u pravo vrijeme. Oni su nakon toga dominirali, puno su bili bolji u duelu... Stisnuli su nas, a mi nismo našli rješenje."

Pročitajte više